Αρμενία – Ιταλία 1-3: Ανατροπή και 5Χ5 (video)

Η Ιταλία επιβλήθηκε 3-1 εκτός έδρας της Αρμενίας με ανατροπή και έκανε το “5 στα 5” στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 που συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έλεγε στη συνέντευξη Τύπου της παραμονής ότι «το ματς είναι πολύ δύσκολο επειδή η Αρμενία έχει ενθουσιασμό μετά τη νίκη επί της Ελλάδας, αλλά κι επειδή είναι αρχή της σεζόν και οι παίκτες ψάχνουν ρυθμό». Λόγια που δικαιώθηκαν, παρά το τελικό αποτέλεσμα, από όσα έβαλαν χώρα μία μέρα μετά. Από το ξεκίνημα, άλλωστε, φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι θα έβαζαν δύσκολα στους Ατζούρι, αφού στο 11′ έφυγαν στην κόντρα και ο Καραπετιάν με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το 28′, όταν ο Εμερσον έκανε τη σέντρα και έδωσε έτοιμο το 1-1 στον Μπελότι. Στο επόμενο λεπτό ο Μπερναρντέσκι είχε δοκάρι για την Ιταλία, η οποία απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 45′ από την (αυστηρή ως άδικη) αποβολή του Καραπετιάν με δεύτερη κίτρινη και αμέσως μετά ο Μπελότι είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2.

Αυτό, τελικά, άργησε να γίνει. Αν και με 10 παίκτες, η Αρμενία το πάλευε όσο μπορούσε και στεκόταν πολύ καλά, απειλώντας μάλιστα σε μια-δυο αντεπιθέσεις, μέχρι που ήρθε το 77ο λεπτό: Σέντρα του Μπονούτσι, ωραία κεφαλιά του Πελεγκρίνι, η μπάλα στα δίχτυα (1-2). Γκολ που… τελείωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 80′ δέχθηκαν και τρίτο, αυτή τη φορά με το σουτ του Μπελότι που βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στην πλάτη του τερματοφύλακα Aϊραπετιάν, για να καταλήξει έτσι στα δίχτυα (1-3).

Αρμενία (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Aϊραπετιάν, Χαμπαρντζουμιάν, Χαρογιάν, Καλισίρ, Χοβνανισιάν, Γκριγκοριάν (57′ Χοβσεπιάν), Μχρτσιάν, Μπαρσεγκιάν (57′ Ανταμιάν), Μχιταριάν, Γκαζαριάν (82′ Μπαμπαγιάν), Καραπετιάν.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντομαρούμα, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Εμερσον, Μπαρέλα (69′ Σένσι), Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα (61′ Πελεγκρίνι), Μπερναρντέσκι (83′ Λαζάνια), Μπελότι.

To Top