Αρνείται να αποχωρήσει από τη Βουλή…

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε τη Δευτέρα επιστολή σε τρεις πρώην πρωθυπουργούς να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους εντός του κοινοβουλίου. Οι δυο δεν εξέφρασαν αντίρρηση, όμως ο τρίτος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά!

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είπε «όχι» στο να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου.

Οι άλλοι αποδέκτες της «έξωσης» ήταν οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης. Το σκεπτικό της προέδρου της Βουλής ήταν ότι δεν μπορεί να διατηρούν γραφείο στο κτίριο του κοινοβουλίου όσοι πρώην πρωθυπουργοί δεν είναι πλέον ενεργοί πολιτικοί, ενώ αντίστοιχη επιστολή αναμένεται να λάβουν στο επόμενο διάστημα και όλοι οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, που δεν είναι σήμερα βουλευτές, αλλά διατηρούν γραφεία σε κτίρια που μισθώνει η Βουλή.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, κάτι που προφανώς έχει δρομολογηθεί, όμως ο Παπανδρέου «πατάει» πάνω στον υπάρχοντα κανονισμό και αρνείται να απομακρυνθεί από το γραφείο του στη Βουλή!

Πηγή: life.gr

To Top