ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρνήθηκε την πρόταση της FIBA η Ευρωλίγκα…

Η Ευρωλίγκα αρνήθηκε την πρόταση της FIBA για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ και πλέον η Ευρώπη κινδυνεύει να ζήσει μέρες διχασμού που μας γυρνούν πίσω στο 2000.

Εξι ομάδες υπέγραψαν ήδη το «όχι» στην πρόταση του Πάτρικ Μπάουμαν και της FIBA, δίχως σε αυτές να περιλαμβάνονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που θέλουν λίγο χρόνο ακόμα για να το σκεφτούν. Ομως και αυτοί οι δύο κλίνουν προς το όχι στην FIBA, μετά άλλωστε και την δέσμευση του Μπερτομέου ότι θα καλύψει τα 30 εκ της χορηγίας (που πρότεινε ο Μπάουμαν), μέσω πολυεθνικής.

Ο Μπάουμαν να απειλεί με κυρώσεις (ακόμα και αποκλεισμό) τους συλλόγους που υπέγραψαν αρνητικά. Την ίδια στιγμή, με κυρώσεις απειλούνται και οι ίδιες οι Ομοσπονδίες, κάτι που αποδεικνύει ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπαίνει σε περιπέτειες.

Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα βρίσκεται προ των πυλών και το πιθανό σχίσμα θα μας γυρίσει στο 2000, όταν είχε δημιουργεί η Ευρωλίγκα και η Σουπρολίγκα, με τις ομάδες να είναι χωρισμένες σε δύο διοργανώσεις. Ο Μπάουμαν είναι αποφασισμένος για μετωπική και πλέον απομένουν οι οριστικές εξελίξεις. Εκτός αν πρόκειται για κίνηση τακτικής από τις ομάδες προκειμένου να πάρουν περισσότερα χρήματα, αν και αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να είναι και το πλέον υπαρκτό. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από FIBA και Ευρωλίγκα και βέβαια οι επόμενες ημέρες και μήνες, θα είναι καθοριστικοί για το μπάσκετ στην Ευρώπη.

To Top