ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρνητικό “ρεκόρ” εξαετίας στο κύπελλο για τη Football League

Το κύπελλο προσφέρεται παραδοσιακά για να σηκώνουν ανάστημα οι θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες, ωστόσο η Football League καταγράφει φέτος αρνητικό ρεκόρ 6ετίας στο θεσμό.

Η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία έχει μόνο δύο εκπροσώπους στη φάση των “16” (ΟΦΗ και Τρίκαλα) για πρώτη φορά μετά το 2011-12.

Από τότε δηλαδή που το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης δεν προέβλεπε ομίλους. Εκείνη την προ έξι ετών σεζόν είχαν προκριθεί σε αυτή τη φάση μόνο Πανσερραϊκός και Θρασύβουλος επιβιώνοντας από εντός έδρας νοκ άουτ παιχνίδια.

Οι Σερραίοι είχαν νικήσει 1-0 στην παράταση τον Εργοτέλη, ενώ η ομάδα της Φυλής είχε αποκλείσει στα πέναλτι τον Λεβαδειακό (1-1, 4-2 στη “ρώσικη ρουλέτα”).

Παρεμπιπτόντως, ο Πανσερραϊκός πέταξε έξω στη συνέχεια και την Ξάνθη και μάλιστα εκτός έδρας (1-2), αλλά η πορεία του σταμάτησε στα προημιτελικά με ήττα 3-0 στο “Γεντί Κουλέ” από τον σουπερλιγκάτο τότε ΟΦΗ.

Τα επόμενα χρόνια η Football League αύξησε τους εκπροσώπους της στη φάση των “16”.

Το 2012-13 είχε πέντε (Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Σμύρνης, Φωστήρας, Καλλιθέα και Καβάλα), το 2013-14 έξι (Ηρακλης, Νίκη Βόλου, Ηρακλής Ψαχνών, Αιγινιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Μαγούλας), το 2014-15 -με την καθιέρωση των ομίλων πλέον- μέτρησε πέντε (ΑΕΚ, Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης, ΑΟ Χανιά, Τύρναβος), το 2015-16 τρεις (Λάρισα, Εργοτέλης, ΑΟ Χανιά) και το 2016-17 πέντε (Αρης, ΟΦΗ, Λαμία, Τρίκαλα, Κισσαμικός).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014-15 η Football League είχε τέσσερις εκπροσώπους στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1998-99 (ΑΕΚ, Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης, Χανιά), ενώ δύο εξ αυτών συμμετείχαν στα ημιτελικά (οι Ηρακλής και Απόλλων Σμύρνης που αποκλείστηκαν από Ξάνθη και Ολυμπιακό αντίστοιχα).

Πηγή: FL News

To Top