Αρνιά και κατσίκια τέλος για τους Θεσσαλονικείς που δεν… προνόησαν

«Αρνιά και κατσίκια… τέλος». Το εν λόγω χειρόγραφο σημείωμα αντίκρισαν πολλοί σήμερα σε πολλά κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ αναζητώντας την τελευταία στιγμή τον πασχαλινό οβελία για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

«Όσοι ήταν νοικοκύρηδες και προνόησαν να παραγγείλουν θα φάνε κανονικά αρνάκι και κατσικάκι την Κυριακή. Δεν ισχύει το ίδιο για όσους περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για να πέσουν οι τιμές, αφού τα αποθέματα εξαντλήθηκαν», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης Σάββας Κεσίδης.

Πρωτοφανής ζήτηση λόγω… κορωνοϊού

Λόγω της παραμονής των Θεσσαλονικέων στα σπίτια, τα συνοικιακά κρεοπωλεία παρουσίασαν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις αμνοεριφίων που άγγιξαν το 30% επιπλέον σε σχέση με το περσινό Πάσχα. Χαρακτηριστικό ήταν πως πολλοί παραγωγοί αλλά και κρεοπώλες δίστασαν να διαθέσουν μεγάλες ποσότητες φέτος λόγω του ιδιαίτερου Πάσχα με τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο το «Μένουμε Σπίτι» εκτόξευσε στο κόκκινο τις πωλήσεις και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι παραγγελίες ήταν συνεχείς και αδιάλειπτες έως ότου τελείωσαν τα αποθέματα.

Κομβικό ρόλο μάλιστα έπαιξε και η Αθήνα, αφού αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά καταναλωτών και απορρόφησε μεγάλο τμήμα της εγχώριας παραγωγής.

«Τα σφαγεία δούλευαν μέχρι χθες, οπότε δεν θα υπάρξει νέα παραλαβή προϊόντων. Ήταν αναμενόμενο να υπάρξει μεγάλη ζήτηση στις μεγάλες πόλεις, ενώ αντίστροφα στην επαρχία οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση, αφού ο κόσμος δεν πήγε σε εξοχικά και περιοχές εκτός πόλης για να γιορτάσει φέτος», λέει ο κ. Κεσίδης.

Μάλιστα στα περισσότερα κρεοπωλεία από τη Μεγάλη Δευτέρα «όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε», αφού οι παραγγελίες είχαν ήδη γίνει. «Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία δουλεύουν με πελάτες που γνωρίζουν, η τιμή που θα μπει τη Μεγάλη Δευτέρα θα είναι ίδια με το Μεγάλο Σάββατο», εξηγεί ο κ. Κεσίδης.

Πηγή: voria.gr

To Top