Αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών για το Ευρωπαϊκό

Με 23 πολίστριες αρχίζει τη Δευτέρα (4/12) η προετοιμασία της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν από τις 5 έως τις 13 Ιανουαρίου. Η Αλεξία Καμμένου δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στις κλήσεις της, με μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με το τελευταίο καμπ την απουσία της νεαρής Αριάδνης Καραμπέτσου του Εθνικού, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Οι παίκτριες που θα συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας (4/12, 08:30) στο ΟΑΚΑ είναι οι Ηρώ Καρυπίδου (Άλιμος), Ευαγγελία Καρύτσα, Ντένια Κουρέτα, Ελευθερία Φουντωτού (Γλυφάδα), Έφη Κατσιμπρή, Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός), Αθηνά Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (Βουλιαγμένη), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Έλενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (Ολυμπιακός).

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική γυναικών θα κυνηγήσει στο Αϊντχόφεν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, την οποία θα εξασφαλίσει η πρώτη ομάδα της κατάταξης, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο (Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία). Αν δεν τα καταφέρει, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει άλλη μία -τελευταία- ευκαιρία, τον Φεβρουάριο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η εθνική θα αντιμετωπίσει κατά σειρά, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου, την Ουγγαρία (5/1, 21:30), την Κροατία (6/1, 17:00) και την Ολλανδία (7/1, 19:30). Οι δύο πρώτοι του ομίλου περνούν απευθείας στην οκτάδα, ενώ οι άλλοι δύο δίνουν νοκ-άουτ αγώνα για την πρόκριση στα προημιτελικά, με αντίπαλο προερχόμενο από τη β΄ κατηγορία (όμιλοι Γ΄ και Δ΄).

To Top