Αρχίζουν κανονικά τα πλέι οφ – Τι αποφάσισε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Μετά από χίλια κύματα ανοίγει η αυλαία των φετινών πλέι οφ της Basket League και τα τρία πρώτα ματς είναι γεγονός. Εν μέσω συνεδριάσεων του ΕΣΑΚΕ και πολλών διαφωνιών οι 6 πρώτες ομάδες ρίχνονται στην «μάχη» της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, με το ντέρμπι των «αιωνίων» να είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα (20/05).

Η διαιτησία βρέθηκε στο επίκεντρο και στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, το οποίο άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μιάμισι στα γραφεία τους Συνδέσμου. Ο Ολυμπιακός επανέλαβε για πολλοστή φορά το αίτημά του να υπάρξουν ξένοι διαιτητές στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, βρίσκοντας όμως αντίθετες όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Κατά την διάρκεια του Δ.Σ., δε, οι 13 ομάδες -πλην του Ολυμπιακού- υπέγραψαν ένα χαρτί, στο οποίο τους ζητήθηκε να δηλώσουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, με αφορμή την απαίτηση της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ.

Παράλληλα με την στήριξη προς το πρόσωπό του από όλες τις ομάδες πλην του Ολυμπιακού, υπογράφηκε ακόμα ότι μία εβδομάδα πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος θα συνεδριάσουν ξανά και ότι τα playoffs θα αρχίσουν κανονικά σήμερα, βάσει προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανοίγει το ματς στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ενώ δυόμιση ώρες μετά το Περιστέρι Βίκος Cola υποδέχεται τον Ήφαιστο Λήμνου. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με το τρίτο ματς, όπου η πρώτη ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Χολαργό.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε δηλώσεις αναφέροντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν:

«Πήραμε σημαντική απόφαση. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με την έναρξη των πλέι οφ. Παράλληλα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από μηδενική βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το έγγραφο το υπέγραψαν 13 ομάδες πλην του Ολυμπιακού. Έχω την πλήρη στήριξη των υπόλοιπων ομάδων όσον αφορά τη θέση του Προέδρου όπως επίσης ασφαλής είναι και η θέση της κυρίας Γονιδάκη».

 

To Top