Χωρίς κατηγορία

Αρχικά πρωτάθλημα Football League με 20 ομάδες, ανοιχτό εάν θα καλυφθούν και πώς κενές θέσεις

Συνεδρίαση… θρίλερ στη Football League, με σημείο αιχμής και άμεσα ενδιαφερόμενο τον Άρη, το καθεστώς των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την κατηγορία.

Όπως έγινε γνωστό, η θέση του συμβουλίου είναι να γίνει το πρωτάθλημα 2015-16 με 20 ομάδες, βάσει της προκήρυξης που υπάρχει και της νομιμότητας μια εξέλιξη σε πρώτη φάση θετική για τον Άρη.

Παρέμεινε ανοιχτό εάν θα καλυφθούν κενές θέσεις, εφόσον προκύψουν, ενώ απομακρύνεται το σενάριο για την παραμονή ομάδων από τα πλέι άουτ της Football League! Μια επίσης θετική εξέλιξη για τους κίτρινους.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ακούστηκαν πολλές απόψεις, όπως σε περίπτωση που θα αποχωρήσουν ομάδες (π.χ. Νίκη Βόλου, ΟΦΗ κ.α.), να γίνει το πρωτάθλημα ακόμη και με 17 ομάδες, αλλά η συγκεκριμένη άποψη δεν προχώρησε επί της ουσίας, αφού επίσημα δεν υπάρχει καμία δήλωση αποχώρησης (άλλωστε το πρωτάθλημα συνεχίζεται…).

Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για το αν θα καλυφθεί ή όχι ο ανώτατος αριθμός των 20 ομάδων στη δεύτερη κατηγορία με κομβικές ημερομηνίες την 10η Ιουνίου (δ.σ. της Ομοσπονδίας) και την 26η Ιουνίου (γενική συνέλευση).

Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, να επικυρωθούν οι βαθμολογίες και στη συνέχεια να προκηρυχθεί το νέο πρωτάθλημα 2015-16, ώστε να τρέξουν οι εξελίξεις, δηλαδή σε περίπου 15 μέρες.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το footballleaguenews.gr:

“Για το θέμα του υποβιβασμού ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, δεν υπήρξε κάτι νεότερο.

Ισχύει η πρόταση που έχει σταλεί εγγράφως στην ΕΠΟ, για την παραμονή ομάδων από τη Football League, ώστε να καλυφθούν έτσι οι κενές θέσεις στη διαφαινόμενη μη συμμετοχή Νίκης Βόλου, ΟΦΗ και Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Αυτό πάντως δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, ο οποίος προβλέπει την κάλυψη των θέσεων με ομάδες από τη χαμηλότερη κατηγορία.

Σε αυτήν την περίπτωση η άποψη του συμβουλίου είναι να γίνει το πρωτάθλημα με 17 ομάδες”

 

To Top