“Αρχισαν πόλεμο και θα τον έχουν, δεν υπάρχει χούντα που να μην έπεσε…”

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου του επικεφαλής της ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων μίλησε για off shore εταιρία που χρηματοδοτεί τον Εργοτέλη, χαρακτήρισε “στημένο” το όλο θέμα με τον Ζωγράφο, ενώ μίλησε και για ύποπτο στοιχηματισμό σε παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ας με κάνουν ύποπτο, ας με κάνουν ένοχο. Ξεκίνησαν πόλεμο θα τον έχουν».

«Αυτοί που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο ας κοιτάξουν στον καθρέφτη όχι τον Μελισσανίδη. Όταν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ αυτά που μπορούσα αυτά κέρδισα. Δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση σε αυτή την ομάδα. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε αλλά σε ένα καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Ό,τι και να είπα, ό,τι και να έκανα πως μπορεί να τα ξέρει αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ναι εγώ τηλεφώνησα στα θεσμικά όργανα. Πως είναι δυνατόν ο Ζωγράφος να λειτουργεί σαν υπάλληλος του Μαρινάκη. Πως είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου ο κ.Ζωγράφος να παίρνει τηλέφωνο τον κ.Μαρινάκη;».

«Ο κ.Μαρινάκης και ο δημοσιογράφος Κουρτάκης πήγαν στο νοσοκομείο. Ζητά να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ.Ζωγράφου και να μάθουμε ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης».

«Η βόμβα του σκανδάλου όταν θα σκάσει πολλούς μαζί της. Είναι πολλοί και το ξέρουν. Θα πάρει μαζί του και δημοσιογράφους και κάποια στιγμή θα πω και ονόματα. Τέλειο έγκλημα χωρίς κουκούλωμα δεν γίνεται».

«Ακούω τον κ.Μαρινάκη που μιλά για επενδυτές. Εγώ έχω πει ότι θα φτιάξω την ομάδα μου. Ακούω αυτή την καραμέλα αλλά επενδύσεις δεν βλέπω. Επένδυση είναι να παίρνουμε κάθε χρόνο 60-70 από το πόδόσφαιρο, να τα παντελονιάζουμε και να λέμε μετά για επενδύσεις».

«Τρελάθηκαν όλοι όταν είπαμε ότι θα φτιάξουν γήπεδο. Τρελάθηκαν πιο πολύ όταν έμαθαν ότι θα μας βοηθήσει η Πολιτεία. Κανείς όμως δεν λέει τι έγινε, που είναι η κλοπή του αιώνα. Πήραν το δάνειο από την Εθνική και δεν το πληρώνουν. Έχουν λεφτά αλλά το δάνειο δεν εξυπηρετείται».

«Υπήρχε εντολή από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Ήδη η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατ. στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90′ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει».

«Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

«Μια πολύ ωραία στημένη ιστορία το θέμα του κ. Ζωγράφου. Δεν σηκώνει ποτέ από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο και του ζήτησα το 50-50. Μάλιστα μου πρότεινε να συναντηθούμε. Τη δευτερη φορά τον πήρα πριν το ματς με τον Αχαρναϊκό και του είπα ότι δεν θέλουμε χάρες μόνο αυτό που μας ανήκει».

«Η ΑΕΚ δεν έχει παράπονο με τη διαιτησία. Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία. Αν ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ.Ζωγράφου θα καταλάβουν τι έχει γίνει. Μετά από όλα αυτά μια δικηγόρος με την ασφάλεια του κ.Μαρινάκη κατέθεσε ότι τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο και ότι έμοιαζε η φωνή του Μελισσανίδη και τον απείλησε».

«Όποτε παίρνω τηλέφωνο λέω ποιος είμαι. Ζητώ να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ.Ζωγράφου, του κ.Μαρινάκη και της κ.Μπετυς. Η κυρία Μπέτυ Βασσάρα λύνει και δένει και είναι μόνιμα στο Καραϊσκάκη στα VIP».

«Τα τελευταία χρόνια 12 αθλητικές συντάκτες έχουν φάσει ξύλο. Όλοι ξέρετε τι γίνεται αλλά φοβάστε. Σας λέω όμως ότι δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που δεν έχει πέσει. Έτσι θα πέσει και αυτή σας το λέω».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε επίπεδο ανυποληψίας και το βλέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ. Σε κάποια παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

«Μέχρι χθες έλεγαν για τη δικαιοσύνη και τώρα ξαφνικά αγάπησαν τη δικαιοσύνη και πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Να θυμίσουμε ότι ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε τους δικαστές επίορκους. Εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά της και θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να πούμε».

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να διώξουμε τους υγιείς ανθρώπους, σαν τον κ. Βελλή, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι πολλοί, 3-4 είναι».

«Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λέμε που και μικρό παιδί να είσαι, δεν τα πιστεύεις. Τι είναι αυτό ρε; Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Πληρώνουν οι σοβαροί και επιβιώνουν άλλοι. Εγώ από τη μέρα που ξεκίνησα δημιούργησα τα πράγματα μόνος μου. Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. Μαμά είπανε είκοσι χρονών. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο. Να πηγαίνουν και να αναφέρονται όλα τα όργανα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού».

«Τον κ. Ζωγράφο σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ξέρω μόνο πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία».

«Ξέρει κανένας πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Τα αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους. Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα και τον κάλεσα να επισπεύσει την κλήση μου για να του τα πω και του ιδίου. Είμαι σε νέα αναμονή γιατί χθες ακυρώθηκε η κατάθεσή μου λόγω φόρτου εργασίας του».

«Θα πω κάτι για αυτούς που επενδύουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Μήπως ξέρετε τον υπεύθυνο για τη βόμβα στην καφετέρια του Τζαβέλλα; Μήπως ξέρετε ποιος πήρε τηλέφωνο να πάρουν τον Ελευθερόπουλο στον Πανιώνιο; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Ηρακλή Γαζώρου; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με την αδειοδότηση ομάδας του Ηρακλείου; Ποιος υποσχέθηκε δανεικούς σε κερκυραϊκή ΠΑΕ; Ποιος ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ; Ποιος έδωσε εντολή να στείλουν χρήματα σε οπαδικές εφημερίδες; Είναι κι ένα γατάκι, που το παίζει ανεξάρτητο. Ποιος παράγοντας έχει σχέση με πολιτική εφημερίδα, ενώ έχει σχέση και με την πολιτική; Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στη σύσταση των πινάκων της Super League; Ποιος παράγοντας, σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο δημοσιογράφος Νικόλας Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιαιοπραγίες του Άρη Ασβεστά, του Δημήτρη Τομαρά, του Χρήστου Κοντού; Πήγε να κάνει τη δουλειά του στο Καραϊσκάκη και ήρθε αυτός ο Καραπαπάρας, πώς τον λένε, και πήγε αυτός με τρεις μπράβους και τον απείλησε. Ποιος παράγοντας ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στο κατάστημα του κ. Κωνσταντινέα; Ποιος παράγοντας απείλησε και ξυλοκόπησε άνθρωπο σωματείου του Πειραιά επειδή ασκούσε κριτική; Ποιος παράγοντας απαίτησε τις απολύσεις των δημοσιογράφων Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου;».

«Αν αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Θέλουν να φιμώσουν και τον Τύπο για να είναι τέλειο το έγκλημα. ‘Δεν θα λέτε τίποτα’, αναφέρει η επιστολή της Σούπερ Λίγκας. Όταν αυτοί οι ανεξάρτητοι και έντιμοι παράγοντες, που δεν είναι και πολλοί, όπως ο κ. Πανόπουλος, ο κ. Βελλής, και άλλοι, τι θα γίνει; Ποιοι θα μείνουν στο χώρο; Δεν λέω πως αγαπηθήκαμε με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη. Αλλά είπαμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχουμε αντιπαλότητα, αλλά σωστή αντιπαλότητα. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπορεί να πει τίποτα για εμένα. Έχει πάρει μία καραμέλα και αναφέρεται στη δικαστική μου περιπέτεια πριν από 20 χρόνια, όταν αθωώθηκα από την δικαιοσύνη. Δεν έχω φάκελο. Έχω λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται. Κατίνα ήταν πάντα και κατίνα θα μείνει. Αν θέλω να αποδώσω εγώ, εγώ θα πω πιο σκληρά πράγματα».

«Ακούστε ένα εισαγγελικό πόρισμα: «Πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη. Τέλος προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως όλοι οι ανώτεροι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Το δεξί χέρι του Μαρινάκη. Αν θέλουν λοιπόν λάσπη στον ανεμιστήρα. Με αναγκάζουν και μπορώ να πω πολύ χειρότερα, αλλά θα το σταματήσω εδώ».

«Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Κάποιοι με το διεστραμμένο μυαλό τους, σκέφτηκαν να την κάνουν θυγατρική. Δεν τους αρέσει αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζω πάνω από τα οπαδικό το ποδόσφαιρο. Θέλω η τωρινή μου επιστροφή να συνδυαστεί με το να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Θέλω να φέρω ξανά τον κόσμο στα γήπεδα. Αυτά που κάνου τώρα, τα έκανα πριν από 40 χρόνια. Σας είπα. Μπούληδες είναι. Γυαλίζει το μάτι του».

«Έχει γίνει καθεστώς. Δεν μιλάτε εσείς οι δημοσιογράφοι. Τι να κάνει η πολιτεία; Αν πιστεύετε πως ο Μελισσανίδης είναι έτσι, γράφτε για τον Μελισσανίδη. Ξεσκίστε τους. Βγάλτε το. Ποιος τους καλύπτει; Δεν ξέρω».

«Επειδή έχει δημιουργηθεί η ένταση αυτή. Δεν έχουμε κάτι με την Παναχαϊκή. Θα παρακαλέσουμε τους οπαδούς μας να μη βρεθούν στο γήπεδο. Τα πράγματα είναι σε ένταση. Η ομάδα θέλει ηρεμία. Η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος. Δεν έχει πρόβλημα να παίξει χωρίς κόσμο».

«Πιστεύω πως θα το κάνει η δικαιοσύνη. Της έχω εμπιστοσύνη. Εδώ γίνεται το έλα να δεις και εκεί νομίζουν πως βρέχει ενώ τους φτύνεις. Σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν έξω. Θέλω να πιστεύω πως μέχρι την άνοδο θα έχουν γίνει βήματα προόδου και ελπίζω πως το ποδόσφαιρο θα φτιάξει. Τώρα είναι μπόχα. Το ξέρετε όλοι. Γελάνε όλοι μαζί μας. Εγώ τι να πω; Δεν διαβάζετε κάθε μέρα τι γράφουν τα Μέσα τους. Όλα τα θέλουν δικά τους. Έτσι έμαθαν στη ζωή τους. Είπα και θα ξαναπω πως η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Τέλος. Δεν είμαι χθεσινός στο ποδόσφαιρο. Έχω στοιχεία που θα συγκλονίσουν ακόμα περισσότερο. Απλά περιμένω. Θα τα πάω εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει».

«Για πρόεδρος της ΕΠΟ θα μου άρεσε ο Καραγκούνης. Ένας τίμιος άνθρωπος. Όχι οι γραν κάσες που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια».

«Έχετε δει εσείς κανέναν παράγοντα, έχει κανένας από σας, κανένα πακιστανικό τηλέφωνο; Γιατί μιλάμε με τέτοια τηλέφωνα; Τι λένε; Και δεν τρέχει τίποτα. Μιλάω με τον κ. Σαρρή και πρέπει η ΑΕΚ να μιλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι σχέσεις μας ήταν καλές. Θα δω τι είπε και μετά έχω και για αυτόν ράμματα για τη γούνα του».

To Top