Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας όσα είπε ο Αγγέλου μετά τις δύο σπουδαίες νίκες

Οι δύο εκτός έδρας νίκες του Άρη γέμισαν τον κόσμο χαμόγελα. Καλό αυτό. Ο μόνος που δεν χαμογελάει είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου. Καλύτερο αυτό.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Ο Άρης δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα αν μείνει στο εξαιρετικό του ξεκίνημα, ούτε φυσικά θα έχει πετύχει κάτι αν κερδίσει και δεύτερη φορά τον ήδη ηττημένο (στο κύπελλο) συμπολίτη. Σαφώς όσο κερδίζει, τόσο οι παίκτες που πρώτη φορά φορούν την φανέλα με τα δύο αστέρια ή πρώτη φορά φορώντας την έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, θα γεμίζουν με αυτοπεποίθηση.

Ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια, γιατί πολύ απλά βλέπει να γίνεται δουλειά στο γήπεδο, στην προπόνηση από παίκτες, τεχνικό τιμ και υπόλοιπο σταφ και αυτή η δουλειά βγαίνει και στους αγώνες.

Σημασία έχει, όμως, να μην ξεχάσει κανείς – ο κόσμος που βλέπει, οι δημοσιογράφοι που καταγράφουν, όλοι μας – τα λόγια του Βαγγέλη Αγγέλου μετά τις δύο σπουδαίες νίκες, μέσα στην Πυλαία και μέσα στη Δράμα.

Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε δημόσια πως “το ελέγξαμε δίκαια, αλλά αν δεν είχαμε την αναλογία ασίστ – λαθών στο πρώτο ημίχρονο 4-10 και δεν δεχόμασταν 11 πόντους από κοψίματα αντιπάλου στην αδύνατη πλευρά θα το ελέγχαμε πιο εύκολα… Είναι λογικό να πέφτει το βάρος στον Χαραλαμπίδη, αλλά σήμερα έτυχε να μην διαμορφώσει αυτός το παιχνίδι. Δεν ήταν τόσο καλή η άμυνά μας, αλλά ήταν θέμα ημέρας του παίκτη”.

Παρατηρήσεις και επισημάνσεις επί συγκεκριμένων παραμέτρων του παιχνιδιού, επί συγκεκριμένων αδυναμιών που παρατήρησε και δημόσια εξέφρασε αμέσως μετά από νίκη επί του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα που έδωσε πρόκριση στους “4” του κυπέλλου.

Μετά τη νίκη μέσα στη Δράμα παραδέχθηκε πως “είναι σημαντική νίκη, αν και δεν ήμασταν καλοί σαν ομάδα. Δανειστήκαμε ενέργεια και δύναμη από την ομαδικότητά μας και αυτό είναι που μας κρατάει, δεν ξέρω μέχρι πότε” και λίγο αργότερα σχολίασε πως “μπασκετικά είμαστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο ακόμα και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει και το λέω με πολλή επαγγελματική γνώση”.

Ο Αγγέλου δεν τα λέει αυτά για να λαϊκίσει. Δεν τα λέει ως δικαιολογίες μετά από ήττες, ούτε γιατί θέλει να καλύψει τον πισινό του σε ενδεχόμενα στραβοπατήματα στο προσεχές μέλλον. Άλλωστε θα έρθουν και ήττες. Τα είπε μετά από δύο πολύ σπουδαίες νίκες στο ξεκίνημα της χρονιάς έχοντας ίσως την πιο νεανική και άπειρη ομάδα των τελευταίων ετών στα χέρια του. Τα λέει γιατί ισχύουν και αυτός κάτι παραπάνω γνωρίζει που βλέπει την ομάδα του 24 ώρες το 24ωρο και είναι σώφρων να έχει ο καθένας μας στο μυαλό του πως αυτή η ομάδα του Άρη τώρα δημιουργείται. Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σαν μπασκετική ύλη, εκμεταλλεύσιμη μέχρι τώρα είναι μόλις το 20%…

 

To Top