«Ασημένια» η Γαλένη, «χάλκινος» ο Γράβαλος στο πανελλήνιο στίβου

Δύο μετάλλια, το ασημένιο της Ευαγγελίας Γαλένη στο μήκος και το χάλκινο του Δημήτρη Γράβαλου στα 400μ., ήταν η εξαιρετική συγκομιδή των αθλητών του Άρη στην πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών, στο ΟΑΚΑ.

Τη μεγαλύτερη διάκριση πανηγύρισε η Ευαγγελία Γαλένη, η οποία κατετάγη 2η στο μήκος γυναικών έχοντας καλύτερο άλμα στα 6,32 μ., με αντίθετο άνεμο 1 μέτρο, επίδοση που είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Η 24χρονη άλτρια του Άρη είχε άλλη μία έγκυρη προσπάθεια (6,24 μ.) και τέσσερις άκυρες, ενώ νικήτρια στο αγώνισμα αναδείχθηκε η Βούλα Παπαχρήστου της ΑΕΚ με 6,60 μ., που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και της δίνει το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Δημήτρης Γράβαλος, που τερμάτισε 3ος στον τελικό των 400μ. ανδρών με 47.24, πίσω από τον Τηλέμαχο Ρούτα του Ηρακλή (46.58, έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό του Ελσίνκι) και τον Πέτρο Κυριακίδη του Ολυμπιακού (47.03).

Εξάλλου, το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έπιασαν η νεαρή Μαρία Μπελισμπασάκη του Σητειακού στα 100μ. γυναικών με το εντυπωσιακό 11.98, καθώς και η Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη του Ελ. Βενιζέλος στο επί κοντώ γυναικών με 4,50 μ..

To Top