«Ασημένιος» ο Αμανατίδης, «βράζουν» στον Άρη για τη διαιτησία

Με έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του Άρη έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πυγμαχίας (κατ. παίδων), που έλαβε χώρα στην Ελευθερούπολη Καβάλας το διάστημα 18 -21 Οκτώβριου.

Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη μ΄ ένα ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε ο Κλεισθένης Αμανατί, αλλά και με πολλές εμπειρίες που αποκόμισαν οι αθλητές του συλλόγου, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν τα παράπονα για τη διαιτησία.

Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα στιγματίστηκε από την απαράδεκτη αδικία εις βάρος του πυγμάχου του Άρη, Κλεισθένη Αμανατίδη, ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό της κατηγορίας των 80 κιλών. Εκεί δέχτηκε το απαράδεκτο αποτέλεσμα των κριτών, οι όποιοι τον αδίκησαν και ανάδειξαν νικητή και πρωταθλητή τον αθλητή των Μαχητών Ελευθερούπολης.

Η ανωτερότητα του Αμανατίδη έναντι του αντίπαλου του ήταν ολοφάνερη καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, δίνοντας περισσότερα και ουσιαστικότερα χτυπήματα στον αθλητή της Ελευθερούπολης και στους τρεις γύρους, παρά τον τραυματισμό του από αντικανονικό χτύπημα που δεν είδε ο διαιτητής του αγώνα. Και ενώ όλοι περίμεναν το χρυσό μετάλλιο να δοθεί στον Αμανατίδη, οι κριτές του αγώνα με την απόφασή τους άφησαν άφωνους τους ανθρώπους του Άρη, όπως και τους θεατές, που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που αθλητές του συλλόγου δέχθηκαν τις απαράδεκτες λάθος αποφάσεις των κριτών και δεν είναι τυχαίο ότι ο αθλητής της Ελευθερούπολης (διοργανώτρια πόλη) ήταν ο μόνος που έφτασε σε τελικό.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

To Top