Ασημακόπουλος: “Ήρθε η ώρα να δούμε χαρτάκια στον ουρανό του Nick Galis Hall!”

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή κοινή συνέντευξη του Αντώνη Ασημακόπουλου και του Λεωνίδα Κασελάκη στην ιστοσελίδα του συνδρομητικού καναλιού με αφορμή τον αυριανό αγώνα στο Αλεξάνδρειο. Ο αρχηγός του Άρη αναφέρθηκε όχι μόνο στη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά και στην παρουσία του κόσμου και του Νίκου Γκάλη.

Οι δύο αθλητές απάντησαν και σε κοινές ερωτήσεις, αλλά και σε κάποιες που αφορούσαν τον εαυτό τους ή την ομάδα τους. Ορισμένες κοινές ερωτήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έχετε φίλους που υποστηρίζουν την αντίπαλη ομάδα και τι σας λένε πριν από το ντέρμπι;

Ασημακόπουλος: “Είναι ωραίο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με φίλους και γνωστούς. Τα πειράγματα είναι πάντα καλοπροαίρετα, άλλωστε αυτό είναι και το αλατοπίπερο στην μπασκετική μας κοινωνία, αλλά πάντα υπάρχει σεβασμός στη δουλειά και στην προσπάθεια που κάνουμε σαν επαγγελματίες παίκτες”.

Κασελάκης: “Εχω … Στα πλαίσια του νορμάλ δέχομαι πειράγματα από τους φίλους μου, τα οποία και φυσικά είναι ευπρόσδεκτα, όπως τους «πειράζω» κι εγώ μετά από θετικά αποτελέσματα”.

Τι θα κάνει ο καθένας μετά το ντέρμπι σε περίπτωση νίκης και τι σε περίπτωση ήττας;

Ασημακόπουλος: “Όπως και να έχει, θα γυρίσω στην οικογένειά μου να χαρώ τα παιδιά μου, να ηρεμήσω και να προετοιμαστώ για το επόμενο ματς. Άλλωστε, ο προπονητής μάς λέει ότι πρέπει να έχουμε μικρή μνήμη και να ξεχνάμε γρήγορα και τα καλά και τα άσχημα”.

Κασελάκης: “Δεν έχουμε περιθώριο ούτε να πανηγυρίσουμε, ούτε να ν’ απογοητευτούμε γιατί ακολουθεί αγώνας για την Ευρώπη κι η ομάδα και κάθε παίκτης ξεχωριστά πρέπει να είναι 100% έτοιμος γι’ αυτόν”.

Θα παίξει ρόλο ο αγώνας κυπέλλου στον αγώνα πρωταθλήματος;

Ασημακόπουλος: “Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και διαφορετικό, με διαφορετικές παραμέτρους, διαφορετικά δεδομένα και το κάθε ένα απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση. Η μαγεία του μπάσκετ βρίσκεται στην αλλαγή δεδομένων κάθε λεπτό”.

Κασελάκης: “Αγωνιστικά πιστεύω πως όχι, είναι σίγουρα ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αλλά σ’ επίπεδο ψυχολογίας σίγουρα μετράει, κυρίως για τον Αρη, που λογικό είναι να έχει τονώσει την αυτοπεποιθησή του”.

Πόσο ρόλο παίζει η έδρα σε αυτά τα παιχνίδια;

Ασημακόπουλος: “Το να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου και πόσο μάλλον μπροστά στον κόσμο του Άρη, είναι πάντα κάτι ξεχωριστό. Για πολλούς από εμάς θα είναι η πρώτη φορά που θα βιώσουμε μια τέτοια εμπειρία. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στον τομέα της ψυχολογίας και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα να δούμε τα χαρτάκια στον ουρανό του Nick Galis Hall”.

Κασελάκης: “Όπως όλα τα… νομίσματα έτσι κι αυτό έχει δυο όψεις. Η «καυτή» ατμόσφαιρα μπορεί να σ’ «απογειώσει» αν είσαι συγκεντρωμένος στον αγώνα κι από την άλλη να σε αγχώσει πολύ αν σκέφτεσαι την ατμόσφαιρα κι όχι το αγωνιστικό και μόνον κομμάτι της εκάστοτε αναμέτρησης”.

“Ευλογημένοι που είναι κοντά μας ο Γκάλης”

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος απάντησε και σε ερωτήσεις πιο προσωπικές και για τον Άρη.

Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη: “Μόνο θετικά μπορεί να μας επηρεάσει η παρουσία του Νίκου Γκάλη, απλά να ξέρετε ότι όταν θα ξεκινάει το παιχνίδι, το μυαλό μας θα είναι μόνο στο ματς και πουθενά αλλού. Αισθανόμαστε ευλογημένοι που είναι κοντά μας και δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την προσπάθειά μας και μακάρι να γίνει εκείνος οδηγός και πρεσβευτής του Άρη, γιατί ένας μύθος σαν εκείνον, πρέπει να δείχνει το δρόμο σε όλους μας. Οι συμβουλές που μας έδωσε, είναι να μη φοβόμαστε τίποτα και ότι εκείνος θα είναι δίπλα μας”.

Για τους φετινούς στόχους του Άρη: “Σίγουρα να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την περσινή είσοδο στα πλέι οφ και αν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, γιατί όχι, να φτάσουμε και στο F4. Επίσης, είναι και το Κύπελλο μέσα στους στόχους μας, κάτι το οποίο δεν το είχαμε την περσινή χρονιά και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’αυτό εφέτος”.

Για το αν μπορεί ο Άρης να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας: “Φυσικά και μπορούμε. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός ενός F4, να έχουν οι ομάδες μοιρασμένες πιθανότητες. Ο Άρης είναι “καταδικασμένος” να πρωταγωνιστεί και με τέτοιον κόσμο δίπλα του, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στις επιτυχίες”.

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα από την απουσία ξένων: “Όχι, δεν πιστεύω ότι θα στοιχίσει στην εξέλιξη της σεζόν, άλλωστε δε στοίχισε πέρσι. Θεωρώ ότι υπάρχουν Έλληνες παίκτες οι οποίοι είναι καλύτεροι από πολλούς ξένους και μπορούν να το αποδείξουν αυτό, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Ο Άρης είναι μια ομάδα, που δίνει την ευκαιρία αυτή”.

 

 

To Top