Ασημακόπουλος: “Δεν φοβόμαστε κανέναν, να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι”

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες όλο του πρωταθλήματος. Βαδίζει αισίως, άλλωστε, προς το 38ο έτος της καριέρας του και παρ’όλα αυτά η «δίψα» του για μπάσκετ είναι τεράστια.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αντώνη Ασημακόπουλο, ο οποίος έχει «χτίσει» μια αξιοσέβαστη πορεία, έχοντας παίξει, μεταξύ άλλων, σε Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας (τις καλές εποχές), Ολυμπιάδα Πάτρας (την εποχή που η ομάδα από την Πάτρα βρισκόταν στα μεγάλα σαλόνια του πρωταθλήματος), αλλά και Κολοσσό Ρόδου. Πλέον, όντας αρχηγός του Άρη, βοηθάει το νεανικό, κατά κύριο λόγο, συγκρότημα του Μίλαν Μίνιτς έχοντας για όπλο την εμπειρία του.

Οι «κίτρινοι» πέτυχαν μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, σε βάρος των Τρικάλων αυτή τη φορά και λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα ο 37χρονος φόργουορντ μίλησε στο sportculture.gr για τον στόχο της έκτης θέσης, τα Play Offs, αλλά και το… ηλεκτροσόκ των εκδηλώσεων, που τα τελευταία δύο χρόνια βοηθάνε πολύ την ομάδα του Άρη να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Ο λόγος, όμως, στον ίδιο…

Μια ακόμα νίκη που σας φέρνει όλο και πιο κοντά στην έκτη θέση. Στόχος επετεύχθη;

«Όχι ακόμα. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μπορούμε να κερδίσουμε και τότε θα δούμε αν ο στόχος επετεύχθη ή όχι».

Από τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και μετά, ο Άρης έχει ρολλάρει και έχει κάνει κάποιες συνεχόμενες νίκες που τον έχουν ανεβάσει βαθμολογικά. Τι έχει αλλάξει αυτό το διάστημα;

«Νομίζω ότι άλλαξαν κάποια πράγματα στο θέμα της προσέγγισης σε άμυνα και επίθεση. Η φιλοσοφία του κυρίου Μίνιτς σε κάποια πράγματα είναι λίγο διαφορετική, ωστόσο, κατάφερε να ταιριάξει τα πράγματα και να βρει περισσότερα ατού. Επίσης, κατάφερε να χρησιμοποιήσει με διαφορετικό τρόπο την ομάδα και έτσι έχουμε καταφέρει και έχουμε ρολλάρει κατ’αυτό τον τρόπο».

Μιας και αναφέρθηκες στον Μίλαν Μίνιτς, από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, μέχρι τώρα, τι αλλαγές έχεις εντοπίσει στον τρόπο που δουλεύει, σε σχέση με τον Βαγγέλη Αγγέλου;

«Κυρίως, σε πράγματα τα οποία αφορούν τα βασικά του αθλήματος. Σε αυτό είναι εξαιρετικός, είναι από τους λίγους, θεωρώ. Είναι δάσκαλος καλό θα είναι τόσο οι νέοι, όσο και οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτά που λέει, γιατί κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι διαφορετικό. Αυτό βγαίνει και στο παιχνίδι και γι’αυτό βλέπετε και ένα διαφορετικό πρόσωπο».

ίσαι αρχηγός της ομάδας και ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της. Η ομάδα φέτος απαρτίζεται από πολλά νέα παιδιά. Νιώθεις υπεύθυνος, ώστε να βάλεις τα παιδιά αυτά στο κλίμα του Άρη;

«Πάρα πολύ! Αυτό είναι κάτι, το οποίο με γεμίζει αίσθημα ευθύνης. Είμαι υπόλογος σε αυτά τα παιδιά. Καθημερινά στην προπόνηση πρέπει να τους δείχνουμε τον σωστό τρόπο και να τους χτίσουμε μια κουλτούρα μπασκετική και αθλητική, αν θέλετε, και κυρίως μια κουλτούρα Αρειανοσύνης, για να καταλάβουν κάτω από ποια στέγη βρίσκονται. Ακόμα και όταν υπάρχει μια πλειάδα προβλημάτων στην ομάδα, πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που φορέσανε για ένα-δύο χρόνια, όσα τους ευλογήσει ο Θεόσ, τη φανέλα αυτή. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και εμείς σαν μεγαλύτεροι πρέπει να το περνάμε».

Ακολουθεί ένα παιχνίδι στη Ρόδο με τον Κολοσσό και μετά έρχονται τα Play Offs. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος;

«Το πρόσωπο αυτό που έχουμε δείξει καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά και πάντα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα κοιτάξουμε οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια, δεν θα φοβηθούμε κανέναν, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε πέρυσι. Όλοι θυμάστε πως πέρυσι χάσαμε την είσοδο μας στην τετράδα για μια βολή, ουσιαστικά».

Πέρυσι υπήρχε η εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Φέτος αυτή για τα 100 χρόνια. Κοινός παρανομαστής είναι πως μετά το πέρας των εκδηλώσεων αυτών η ομάδα ανεβαίνει και δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Αυτό πως εξηγείται; Καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει;

«Μα φυσικά! Ο παίκτης, όταν έρχεται στον Άρη, περιμένει να δει ένα κατάμεστο Nick Galis Hall. Δυστυχώς, οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Δεν μπορούμε να δούμε, αν και είχαμε την ευτυχία να κάνουμε sold out φέτος, κατάμεστο το γήπεδο συνέχεια. Είδαμε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα και με τον Π.Α.Ο.Κ. για το πρωτάθλημα, αλλά και με τον Πανιώνιο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Το να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο σίγουρα σου δημιουργεί ένα δέος και καταλαβαίνεις, όπως σας έλεγα και πριν, κάτω από ποια στέγη βρίσκεσαι. Μακάρι ο κόσμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και στην προσπάθεια μας και να γεμίσει το γήπεδο στα Play Offs. Αυτό θα είναι κάτι που θα μας δώσει τεράστιο κίνητρο».

To Top