Ασημακόπουλος: “Η παραταθήκη και το… χρέος της νέας γενιάς στο Νίκο Γκάλη”

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος ήταν δίπλά στον Νίκο Γκάλη. Ως αρχηγός της σημερινής ομάδας του Άρη τον βοήθησε να περάσει την φανέλα στην οροφή του Παλέ. Δεν τον κοίταξε. Είχε χαμηλωμένο βλέμμα. Τον αποκάλεσε κύριο. Ούτε Νίκο, ούτε κάποιος αλλιώς, όπως όλοι μέσα στο Παλέ!

Ο αρχηγός του Άρη υπογράμμισε πως “είναι μια ευλογημένη στιγμή, δυσκολεύομαι να το εξηγήσω με λέξεις. Είμαι συγκινημένος. Αυτή η βραδιά ισοδυναμεί με τίτλο. Μια τέτοια στιγμή φεύγει και δεν ξαναγυρίζει. Είμαι ευλογημένος και εγώ και οι συμπαίκτες μου που ήμασταν παρόντες. Είναι πολύ μεγάλο το βάρος όχι γιατί πρέπει να συνεχίσουμε μια παρακαταθήκη που άφησε ο κύριος Γκάλης, όχι μόνο σε τίτλους και σε ξεχωριστές ικανότητες, αλλά γιατί ενέπνευσε τη δική μου γενιά και μας κράτησε μακριά από κατατοπιές και καταφέραμε να είμαστε μέσα στο γήπεδο, να κάνουμε μια καριέρα και να μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Εμείς τώρα θα πρέπει να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να μείνει μακριά από κακοτοπιές, σε πολύ δύσκολους καιρούς τους οποίους ζούμε και δυστυχώς δεν έχουμε ούτε το ταλέντο, ούτε την προσωπικότητα του κυρίου Γκάλη. Μακάρι αυτή η βραδιά να μας δώσει μια ώθηση να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο”.

Ρωτήθηκε αν είδε τον Γκάλη να δακρύζει εκείνη την ώρα και απάντησε: “Δυσκολευόμουν να τον κοιτάξω στα μάτια. ήταν δύσκολη στιγμη για μας και για μένα προσωπικά. Πολλή περηφάνια, πολλά συναισθήματα. Είναι τιμή για έναν αθλητή να είσαι παρών σε μια τέτοια στιγμή που ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας κρεμάει τη φανέλα στο σπίτι το δικό του, γιατί εμείς εδώ είμαστε φιλοξενούμενοι, ειδικά πλέον που έχει το όνομά του”.



To Top