Ασημακόπουλος: “Μας αδικεί κάπως το αποτέλεσμα”

Ο Άρης γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό όμως για αρκετά λεπτά κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές με τον Αντώνη Ασημακόπουλο να αναφέρει πως λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός των κίτρινων έδωσε αρκετές μάχες μάζεψε 11 ριμπάουντ και περιμένει από τους συμπαίκτες του ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στα επόμενα παιχνίδια. Αρχικά ο 37χρονος φόργουορντ δήλωσε: «Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν παιχνίδι-παιχνίδι προσπαθούμε να κλείσουμε την ψαλίδα από τις ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ο τρόπος παιχνιδιού μας δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, δυστυχώς σε κρίσιμα σημεία, ένα σουτ, ένα ριμπάουντ δεν φανήκαμε συνεπείς με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει στους 16 πόντους. Μας αδικεί κάπως το τελικό αποτέλεσμα καθώς η εικόνα μας δεν ήταν αυτή σε όλο το παιχνίδι. Το δείγμα της ομάδας ήταν θετικό, κερδίσαμε ακόμα ένα παίκτη τον Σαρικόπουλο που έκανε ότι του ζήτησε ο προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον που επίστρεψε υγιής και θεωρώ ότι η συνέχεια είναι μπροστά του και του αξίζει» ενώ για τις καλές συνεργασίες της ομάδας στην άμυνα τόνισε: «Ο Άρης μπορεί να κρατήσει κάποιες συνεργασίες στην άμυνα εκεί οπού ο Παναθηναϊκός συνάντησε αρκετές δυσκολίες σε κάποια σημεία. Η υπομονή στην επίθεση που κρατούσαμε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Για την όρεξη, το πάθος, την δύναμη και την ομαδικότητα δεν μπορώ να πω καθώς είναι στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Κάθε εβδομάδα μπαίνει ένα λιθαράκι σε αυτό που θέλουμε να χτίσουμε».

Όσον αφορά την βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην τύχη. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με πολλές παραμέτρους, δεν εξαρτάσαι μόνο από τον εαυτό σου, εξαρτάτε και από τον αντίπαλο σε τι μέρα θα βρεθεί. Θα μπορούσαν οι συνεργασίες μας να ήταν πάρα πολύ καλές και ο αντίπαλος να βρεθεί σε τέτοια μέρα και να σε «σκοτώσει» με μεγάλα σουτ. Νομίζω ότι σήμερα είχαμε ορισμένες πολύ καλές αντιδράσεις στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια πολύ σημαντικά σουτ και εμείς σε κάποια κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δεν δώσαμε το κάτι παραπάνω».

Τέλος για τον παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την επόμενη αγωνιστική δήλωσε: «Οδηγός είναι το κάθε παιχνίδι για εμάς όταν η πλειοψηφία των παικτών είναι κάτω από 23-24 χρονών και προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τα παιχνίδια να έχουμε μια καθοδήγηση σε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Προσπαθούμε να αφήνουμε στην άκρη τα αρνητικά να κρατάμε τα θετικά και να τα πολλαπλασιάζουμε και στα πλέι-οφ αν καταφέρουμε να μπούμε να έχουμε μια αντίστοιχη πορεία με την περσινή».

To Top