Ασημακόπουλος: “Ο Άρης έχει αποκτήσει ταυτότητα, βγάζει αγωνιστικότητα και πάθος”

Μπορεί το πρωτάθλημα να διακόπτεται λόγω της διεξαγωγής του Ολ σταρ γκέιμ στην Πάτρα, όμως το μυαλό των παικτών του Άρη βρίσκεται ήδη στο ντέρμπι της προσεχούς αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία. Ο αρχηγός των κίτρινων, Αντώνης Ασημακόπουλος, μιλώντας για τον αγώνα του μεθεπόμενου Σαββάτου (16/03), τόνισε πως η ομάδα έχει αποκτήσει ταυτότητα με κύρια αγωνιστικά στοιχεία την αγωνιστικότητα και το πάθος. 

Ο Ασημακόπουλος μίλησε στην εφημερίδα “Goal”. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι: «O ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι, είναι το φαβορί, έχει το αβαντάζ, όμως κι εμείς φοράμε βαριά φανέλα, δεν θα πάμε για τουρισμό στην έδρα του ΠΑΟΚ. Αυτό το παιχνίδι διαφέρει από το προηγούμενο στο Αλεξάνδρειο, το οποίο είχε πέσει χρονικά κοντά στην αλλαγή προπονητή. Πλέον, η ομάδα μας έχει αποκτήσει ταυτότητα…».

Για την πορεία του Άρη: «Ο Άρης διαθέτει Έλληνες παίκτες υψηλής ποιότητας, οι οποίοι μπορούν να πλαισιώσουν μια ομάδα Ευρωλίγκα. Δέχομαι αυτό που ειπώθηκε ότι στο παρελθόν πολλοί από εμάς είχαμε διαφορετικούς ρόλους σε ομάδες με πολλούς Αμερικανούς και κοινοτικούς. Είναι έξτρα κίνητρο για όλους μας το γεγονός ότι καλούμαστε αρκετά παιδιά στον Άρη να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, ευκαιρία που δεν μας είχε δοθεί στο παρελθόν. Είχα πει στην αρχή της σεζόν ότι πιστεύω σε αυτό το μοντέλο με Έλληνες παίκτες, είχα μιλήσει για ”επανάσταση”, δεν μπορώ να πω ότι πετύχαμε στην ”επανάσταση”, τα προβλήματα που βρήκαμε μπροστά μας ήταν παρά πολλά, όμως ο Άρης βγάζει μαχητικότητα και πάθος. Αν είχαμε αποφύγει μία δύο ήττες, η κατάσταση θα ήταν αρκετά διαφορετική σήμερα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε αυτή η ομάδα να αφήσει μια γλυκιά γεύση στο τέλος στον κόσμο».

Για το όπλο του Άρη: «Οι αριθμοί δείχνουν πως η δύναμή μας είναι άμυνα, εστιάσαμε σε αυτό σε μια δύσκολη περίοδο ώστε να μην έχουμε περαιτέρω απώλειες και αφού είδαμε ότι μας βγήκε, δώσαμε σε αυτό το κομμάτι προτεραιότητα. Ο κόσμος δεν ενθουσιάζεται μόνο με καρφώματα ή άλλες εντυπωσιακές ενέργειες, θέλει να βλέπει πάθος, να πέφτεις στην μπάλα, να μπαίνεις στη φωτιά για ένα κλέψιμο κι αυτό θέλουμε να το έχουμε».

To Top