Ασημακόπουλος: “Ο Άρης είναι κομμάτι της ψυχής μας”

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος έχει μείνει έκπληκτος από το γεγονός ότι αν και η ομάδα έχει πολλά νέα σε ηλικία παιδιά, έχει αρχίσει από τώρα να βγάζει αυτοματισμούς. Αναφέρθηκε εκτενώς στην προετοιμασία και την δουλειά που γίνεται στη Φλώρινα, αλλά και στο… μάθημα που παίρνει ο ίδιος και οι πιο μεγάλοι από τους νέους!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: «Όλα τα παιδιά κάνουν εξαιρετική προσπάθεια. Δουλεύουμε σε πολύ εντατικούς ρυθμούς. Αυτό οφείλει να πράττει κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και κάνει πρωταθλητισμό. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μέσα στην ομάδα και συναδελφικότητας μέσα στο παιχνίδι. Να προσαρμόσουμε τα νέα παιδιά και να τους δείξουμε το δρόμο για να βγάλουν το αστείρευτο ταλέντο που έχουν».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: «Μου αρέσει που συμπεριφερόμαστε όλοι ως επαγγελματίες. Ακόμα και οι νεαροί παίκτες. Εντός και εκτός γηπέδου. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν ξεχνάμε ότι είναι ανηφόρα. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι όλοι μαζί μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι σε αυτά τα φιλικά τεχνικά στοιχεία δεν μπορούμε να κρατήσουμε τώρα, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Αυτό είναι λογικό. Μπορούμε, όμως, να μιλήσουμε για την ενέργεια που βγάζουν οι νεαροί στο γήπεδο. Μπορούμε να μιλήσουμε για το ταλέντο τους, το οποίο το γνωρίζουμε όλοι».

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ: «Δουλεύουμε και πάνω σε κάποιους αυτοματισμούς, από τους οποίους αρκετοί μας βγήκαν. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που χρειάζονται ακόμα δουλειά. Αυτό που μου έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ότι αν και δουλεύουμε με άπειρα σχετικά παιδιά καταφέραμε να βγάλουμε αυτοματισμούς που δεν έχουν ούτε οι εμπειρότερες ομάδες. Είναι κάτι που δεν το βρίσκεις συχνά και σίγουρα δεν έγινε τυχαία. Προσωπικά με ικανοποιεί, με χαροποιεί ιδιαίτερα και με γεμίζει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ: «Ο Άρης είναι κομμάτι της ψυχής μας, κομμάτι της ζωής μας, κομμάτι δικό μας. Όλα τα παιδιά που μείναμε στην ομάδα από πέρυσι την θεωρούμε δικιά μας. Θέλουμε όσο γίνεται συντομότερα να ενταχθούν οι νεαρότεροι στην οικογένεια του Άρη και να αισθανθούν την ομάδα κομμάτι δικό τους, σπίτι τους. Όλα τα παιδιά προέρχονται από εξαιρετικές οικογένειες και είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Καταλαβαίνουμε ότι μέσα από το πλαίσιο της οικογένειας θα ανταποκριθούν καλύτερα. Χρέος μας σαν παλιοί είναι να κάνουμε αυτά τα παιδιά να αισθανθούν καλύτερα, να μετατρέψουν το άγχος και την πίεση σε ενέργεια. Είναι κάτι που μαθαίνουμε και εμείς από τους νέους, οπότε η σχέση είναι αμφίδρομη».

Πηγή: basketplus.gr

 

To Top