Ασημακόπουλος, ο δεύτερος… σέντερ του Άρη!

Ο Άρης του Βαγγέλη Αγγέλου θα παίξει μπάσκετ ιδιαίτερα γρήγορο την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ο Αγγέλου θέλει να εφαρμόσει το up tempo παιχνίδι στον Άρη και γι’ αυτό πήρε τους κατάλληλους παίκτες στην περιφέρεια. Γι’ αυτό μάλιστα έχει αποφασίσει το περσινό “πείραμα” με τον Ασημακόπουλο σε θέση σέντερ να το εφαρμόσει και φέτος.

Πρόθεση του Αγγέλου είναι να στηριχθεί πολύ ο φετινός Άρη στον αιφνιδιασμό και το καλό “transition game”, την σωστή μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Θέλει, λοιπόν, παίκτες που να μπορούν να τρέξουν καλά το γήπεδο και γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσει χαμηλά σχήματα.

Ο Ασημακόπουλος είναι πολύ πιθανό να παίζει περισσότερο ως σέντερ, παρά ως πάουερ φόργουορντ, άλλωστε τις περισσότερες φορές που δοκιμάστηκε κάτι τέτοιο πέρσι είχε επιτυχία. Το περσινό “πείραμα” θα γίνει μια παραλλαγή του παιχνιδιού του Άρη την επόμενη χρονιά.

Αν θεωρηθεί ο Ασημακόπουλος δεύτερος σέντερ, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση απόκτησης ενός ακόμα παίκτη στην θέση “4” και όχι σέντερ (π.χ. Μπόγρης, Σαρικόπουλος). Είναι ένα σενάριο που υπάρχει, αλλά οριστικές αποφάσεις θα παρθούν από την τεχνική ηγεσία και μάλιστα άμεσα.

 

To Top