Ασημακόπουλος: “Το κερασάκι στην τούρτα”

Η συμμετοχή του Άρη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας είναι το… κερασάκι στην τούρτα για όλους όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα και προσπαθούν να την βγάλουν από το οικονομικό τέλμα, όπως τόνισε ο αρχηγός των κίτρινων, Αντώνης Ασημακόπουλος.

Οι δηλώσεις του 38χρονου φόργουορντ έγιναν στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για νίκη του Άρη με αντίπαλο το Ρέθυμνο: «Μετά το ατυχές αποτέλεσμα στην Κηφισιά είχαμε επικεντρώσει την προσοχή μας στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Δυστυχώς, το ρόστερ της ομάδας μας είναι μικρό και σε ηλικία αλλά και σε αριθμό. Επομένως, όταν έχουμε απώλειες λόγο τραυματισμών ή ιώσεων είναι λογικό η ομάδα να αποσταθεροποιείται. Ήμασταν ιδιαίτερα άτυχοι μέχρι τώρα».

Για τον Κυριακάτικο τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό: «Όλοι στον Άρη, διοίκηση, παίκτες και κόσμος κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να βγάλουμε την ομάδα από το οικονομικό τέλμα και πιστεύω ότι βαδίζουμε με αργά αλλά σταθερά βήματα και είμαστε στο σωστό δρόμο. Το ότι είμαστε στο τελικό είναι το κερασάκι της τούρτας αυτής μας της προσπάθεια. Είναι ένα στολίδι για τον σύλλογο η συμμετοχή μας στον τελικό. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο Παναθηναϊκός εκτός του ότι είναι μια πλήρης ομάδα, αυτό το διάστημα είναι και πολύ φορμαρισμένος. Διεκδικεί την είσοδο του στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, όμως κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τις ελπίδες μας. Θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο με τις πιθανότητές μας και με όλες μας τις δυνάμεις».

Για τις επιπτώσεις που έφερε στην ομάδα η αλλαγή προπονητή: «Πάντα μια αλλαγή προπονητή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της αποτελέσματα. Ταυτόχρονα με την αλλαγή προπονητή, είχαμε και αρκετά πλήγματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα την ομάδα και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Αποτελέσματα όμως σαν το προχθεσινό μας δίνουν κουράγιο, δύναμη και αυτοπεποίθηση».

Για το γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς τους οπαδούς των δύο φιναλίστ: «Το μπάσκετ είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στη ταλαιπωρημένη χώρα μας. Είναι κρίμα ο κόσμος να μην μπορεί να χαρεί έναν τελικό, εξαιτίας μιας μερίδας ανεγκέφαλων. Ας κοιτάξουμε προς την πλευρά της γειτονικής μας Ιταλίας, στην οποία ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί πραγματικά μια γιορτή για τον άθλημα. Είναι κρίμα που γίνονται επεισόδια στα γήπεδα. Πρέπει οι φίλαθλοι στην Ελλάδα να αλλάξουν την νοοτροπία τους και την κουλτούρα τους. Δε φταίνε οι αθλητές για όσα τους συμβαίνουν. Να ξεσπάνε τα νεύρα τους έξω από τη Βουλή και όχι μέσα στα γήπεδα. Να κοιτάξουμε λίγο το καλό του ελληνικού μπάσκετ, είναι από τα λίγα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι»

To Top