Ασημακόπουλος: “Το πάθος και το ‘θέλω’ για τη νίκη έπαιξαν ρόλο”

Σε ακόμα ένα παιχνίδι κλήθηκε να δώσει λύσεις σε μία θέση που μπορεί να μην του ταιριάζει σωματικά στο παρκέ όμως αποδεικνύει πως τίποτα στο μπάσκετ δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος έδωσε σημαντικές λύσεις στο αμυντικό κομμάτι ενώ και στην επίθεση με τους 9 πόντους που σημείωσε βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να φτάσει η ομάδα του σε μια ακόμη νίκη.

«Αν κρίνουν οι προπονητές ότι πρέπει να μπω σε αυτή την θέση και να μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο θα μπω και θα το κάνω» ήταν το πρώτο σχόλιο του 37χρονου φόργουορντ που συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς από την αρχή της χρονιάς η ομάδα αντιμετωπίζει αρκετούς τραυματισμούς είτε με τον Ζήση είτε με τον Κώστα οπότε καλούμαστε άλλα παιδιά να βοηθήσουμε σε αυτή την θέση». Όσον αφορά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο ο αρχηγός του Άρη είπε: «Το πάθος και το θέλω για τη νίκη κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε πολύ  καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι μας, εκτελέσαμε σωστά τα πράγματα που μας είπαν οι προπονητές μας και φτάσαμε στη νίκη».

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε και για το κομμάτι της ψυχολογίας που δούλεψαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο διάστημα αυτό: «Όλες οι ομάδες έχουν κοιλιές. Είναι απολύτως λογικό. Όλη την εβδομάδα προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στην ψυχολογία έπρεπε να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και η θέση αυτή που έχουμε είναι πλασματική. Μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο»

Ενώ τέλος, στάθηκε και στον αμυντικό τομέα, εκεί που όπως τόνισε η ομάδα του κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια: «Νομίζω ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στο αμυντικό κομμάτι και σε τέτοια παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες σαν το Ρέθυμνο που έχουν αλτικούς παίκτες και ανεβάζουν το σκορ ψηλά έχουμε παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο. Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός της άμυνας. Πρέπει να είμαστε σεμιναριακοί στην άμυνα όπως σας είπα αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος και για αυτόν πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο».

To Top