Ασταμάτητη Άρσεναλ, «καθάρισε» την Μπράιτον και… χάθηκε στο +7

Τις πιο χαρούμενες γιορτές εδώ και πολλά χρόνια ζουν οι οπαδοί των «κανονιέρηδων», οι οποίοι είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να φεύγει με το «διπλό» από το Μπράιτον, επικρατώντας 4-2. 

Με αυτόν τον τρόπο… ξετύλιξε το δώρο που της έστειλε νωρίτερα μέσω… Μάντσεστερ η Έβερτον, φεύγοντας με το 1-1 από την έδρα της Σίτι, καθώς με την 5η διαδοχική της νίκη και 14η σε 16 αγώνες ξέφυγε στο +7 από τους «Πολίτες».

Μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ η Αρσεναλ, όταν μετά το σουτ του Μαρτινέλι, η μπάλα κόντραρε, πήγε στον Σάκα και εκείνος αφού κατέβασε, με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Στο 39’ ο Οντεγκααρντ έβαλε βάσεις νίκης για το σύνολο του Αρτέτα με εκπληκτικό σκαστό σουτ από το όριο της περιοχής γράφοντας το 0-2.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και το 47’ ο Μαρτινέλι έφυγε από αριστερά, έκανε τη σέντρα-σουτ και αφού ο Σάντσεθ δεν κατάφερε να μπλοκάρει, ο Ν’ Κέτια σε κενό τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 65’, από μια πιθανή χαλάρωση λόγω του μεγάλου σκορ από πλευράς Αρσεναλ, η Μπράιτον βρήκε την ευκαιρία. Ο Γκρος πέρασε στον Μιτόμα, ο οποίος καλυπτόταν οριακά και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ράμσντεϊλ (1-3).

Oι Λονδρέζοι αποκατέστησαν τη διαφορά των τριών τερμάτων στο 71’, όταν ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Οντεγκααρντ, ο Μαρτινέλι έφυγε για ακόμα μια φορά από αριστερά, έκανε απίστευτη κούρσα και βρήκε δίχτυα για το 1-4. Στο 77’ ο Ιρλανδός, Εβαν Φέργκιουσον, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαλιμπά και διαμόρφωσε το τελικό 2-4, για να γίνει στα 18 του ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπράιτον.

To Top