ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασταμάτητος! Ο Άρης χόρεψε… πεντοζάλη, 0-3 στο Ηράκλειο, πάτησε ξανά κορυφή και αφιέρωσε το 5ο “διπλό” στον Σιαμπάνη! (videos)

Με δύο εξαιρετικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία είχαν την “υπογραφή” του Φακούντο Μπερτόγλιο, ο Άρης κέρδισε (για 5η φορά φέτος εκτός έδρας) τον ΟΦΗ με 0-3 -για την 13η αγωνιστική- και επέστρεψε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό! Ο Ματίγια πέτυχε το τελικό σκορ με πέναλτι, το οποίο και αφιέρωσε στον Σιαμπάνη, σηκώνοντας την φανέλα του, στον πάγκο! Οι “κιτρινόμαυροι” διατήρησαν το αήττητό τους εκτός έδρας, για 6ο σερί ματς φέτος, φτάνοντας τις 9 νίκες σε 12 αναμετρήσεις, ολοκληρώνοντας το 2020 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-3-3 ο ΟΦΗ. Ο Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Βούρος, αριστερά ο Λυμπεράκης και στο κέντρο της άμυνας οι Διαμαντής και Βαφέας. Στην μεσαία γραμμή οι Στάικος, Μεγιάδο, Νέιρα ενώ την τριάδα στην επίθεση οι Στάρτζεον (δεξιά), Μπαλογιάννης (αριστερά) και Σαρδινέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο τέρμα για τον Άρη ο Μπουσέ, με τον Σάκιτς αριστερά και τον Σούντγκρεν δεξιά στην άμυνα. Στο κέντρο, δίδυμο οι Μπεναλουάν και Ροζ. Στα χαφ, στο 4-2-3-1 του Μάντζιου, ο Σάσα με τον Ματίγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος, πίσω του ο Μπερτόγλιο με τους Γκάμα και Σίλβα στα άκρα της επίθεσης.

ΜΕ… ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΛΕΠΤΟ

Με τον Σιαντέ Σίλβα, πρωταγωνιστή, οι δύο πρώτες αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες του Άρη, μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Πορτογάλος, σούταρε άουτ από πλάγια θέση στα πρώτα δευτερόλεπτα, ενώ λίγο αργότερα, την τελευταία στιγμή ο Σωτηρίου τον πρόλαβε, πριν πλασάρει, φάτσα απέναντί του, μετά από κάθε του Μάνου. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά, στο 8΄, με τον Σίλβα να γυρίζει και τον Μάνο για λίγα εκατοστά να μην την προλαβαίνει με προβολή, προ κενής εστίας!

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και με τον Νέιρα πρωταγωνιστεί είχε μαζεμένες τελικές προσπάθειες, στο 13΄, στο 15΄, στο 16΄και το 17΄. Μόλις στην πρώτη αναγκάστηκε, εύκολα να μπλοκάρει ο Μπουσέ, δεν ανησύχησε στις υπόλοιπες.

Ο Άρης θέλησε να πάρει και πάλι τα ηνία του αγώνα, θέλοντας να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 24΄και στο 25΄, Μπερτόγλιο και Γκάμα ήταν άστοχοι.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ… 0-2!

Ο Άρης έφτασε τελικά στο γκολ, που άξιζε με βάση την εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 29΄, μετά από πάσα του Γκάμα, ο Μάνος έκανε το σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε πλάγια και ο Μπερτόγλιο, μόνος σε κενή εστία “έγραψε” το 0-1 για τους κιτρινόμαυρους!

Στο 42΄, στο κόρνερ του Ματίγια ο Μπεναλουάν πιο ψηλά απ΄όλους, πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 0-2! Ο Μπερτόγλιο, έκανε την προσπάθεια να βρει την μπάλα, σημασία έχει πως αυτή κατέληξε στο τέρμα του ΟΦΗ, με το γκολ να χρεώνεται εν τέλει στον Αργεντινό!

Ο Άρης ξεκίνησε συντηρητικά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άκη Μάντζιο να έχει το υπέρ του 0-2 να διαχειριστεί. Στα πρώτο 15λεπτό, δεν έγιναν φάσεις, παρά μόνο σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των γηπεδούχων, με τον Διαμαντόπουλο σήμερα να τους χαρίζει πολλές κίτρινες κάρτες και όχι μόνο!

Στο 66΄, ο ΟΦΗ είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στον αγώνα, καθώς μετά από κόντρες, ο Σαρδινέρο, απέναντι στον Μπουσέ, πλάσαρε πάνω από την εστία του Γάλλου γκολκίπερ, με το 0-2 να παραμένει.

Από το 70΄και μετά, ο Άκης Μάντζιος ενίσχυσε το κέντρο του, έκανε τρεις αλλαγές και άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3, ώστε να “κλειδώσει” το τρίποντο, αφήνοντας μακριά από την εστία του, τον ΟΦΗ.

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΡΙΕ!

Στο 74΄, ο Μάνος πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Βαφέα! Απόντος του Γκάμα, που βγήκε αλλαγή λίγο νωρίτερα, ο Ματίγια ευστόχησε από την “άσπρη βούλα” και πέτυχε το 0-3! Μετά το γκολ, έτρεξε στον πάγκο και το αφιέρωσε στον Μάριο Σιαμπάνη!

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος, Λυμπεράκης (78΄Κοροβέσης), Διαμαντής, Βαφέας, Στάϊκος (57΄Γρίβας), Μεγιάδο (87΄Γκαργκαλατζίδης), Νέιρα, Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (87΄Γιάννου), Σαρδινέρο

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Mπουσέ, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ροζ, Σάσα (90΄Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα (70΄Τζέγκο), Σίλβα (70΄Ματέο), Μπερτόγλιο (70΄Μαντσίνι), Μάνος (79΄Λόπεθ)

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), ΑVAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

To Top