Ασταμάτητος ο Φέντερερ!

Για 14η φορά στην καριέρα του ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στον ημιτελικό του Aυστραλιανού Όπεν καθώς στην φάση των «8» επικράτησε εύκολα με 3-0 του Τόμας Μπέρντιχ, βάζοντας πλώρη για ένα ακόμα Grand Slam!

Στο 20-6 ανέβασε το σερί του κόντρα στον Τσέχο τενίστα, νούμερο 19 του ταμπλό ο Φέντερερ (νο2) που στον ημιτελικό θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον παίκτη-αποκάλυψη της διοργάνωσης, τον Κορεάτη Τσανγκ. Το απόλυτο σε προημιτελικούς στο Αυστραλιανό έχει ο «Φεντ» που βρήκε 9η σερί νίκη επί τιτ Τσέχου.

Αμφίρροπο το πρώτο σετ στην «RodLaverArena», με τον Μπέρντιχ να κάνει γρήγορο μπρέικ και να προηγείται με 3-0 νωρίς. Ο Ελβετός πίεσε το σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 σε ένα εκπληκτικό από διακύμανση και χτυπήματα 10ο γκέιμ. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, στο οποίο ο Φέντερερ ήταν ισοπεδωτικός και με 7-1 έκανε το 1-0, έχοντας σώσει νωρίτερα και δύο σετ πόιντ.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ, τουλάχιστον στο ξεκίνημά του, με τον Φέντερερ να βρίσκει τρόπο και να «σπάει» το σερβίς του αντιπάλου του στο 8ο γκέιμ και να κάνει το 2-0 στα σετ (7-6, 6-3). Μάλιστα, στο φινάλε του δευτέρου σετ ο 33χρονος Τσέχος πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενός προβλήματος στην βουβωνική χώρα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το προβάδισμά του ο Φέντερερ συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς, βρήκε δύο μπρέικ και τελικά κρατώντας το σερβίς του επικράτησε σε straight sets 3-0 παίρνοντας και το τελευταίο με 6-4, κλείνοντας ραντεβού στον ημιτελικό. Στόχος βέβαια, ο δεύτερος σερί τίτλος στην Αυστραλία, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει ακόμα σετ!

Τα σετ: 7-6, 6-3, 6-4

To Top