ΜΠΑΣΚΕΤ

Αστεριάδης: “Το όνομα του μπασκετικού Άρη είναι πάρα πολύ δυνατό”

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών και τμημάτων υποδομής του μπασκετικού Άρη, Θόδωρος Αστεριάδης, μίλησε για την πορεία των “μικρών” στο τουρνουά της Stella Azzura.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Για το τουρνουά στο οποίο συμμετάσχουν οι ακαδημίες (Στέλλα Αζούρα Ιταλία, Ρώμη):

Είναι ο Άρης Παναθηναϊκός από Ελλάδα η Αρμάνι Μιλάνο, η βίρτους Μπολόνια, τη Στέλλα τζούρα και Ευρωμπάσκετ Ρόμα που είναι η δεύτερη πιο δυνατή Ακαδημία της Ρώμης.

Για την τιμή του να συμμετέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά της Ευρώπης:

Σίγουρα και είναι κάτι το οποίο δεν έγινε τυχαία. Έχουμε ξεκινήσει μία πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώντας να αναζωογονήσουμε τις ακαδημίες της ομάδας και αυτό είναι ένα από τα δείγματα που γραφής που γίνονται στο έργο που κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά την επίσκεψή μου που έγινε πριν ένα μήνα στις εγκαταστάσεις του Αζούρα για μία γενική συνεργασία προετοιμάζουμε με αυτή την τεράστια Ακαδημίας της Ιταλίας όπως επίσης και με ένα αμερικάνικο κάμπους ετοιμάζουμε για το καλοκαίρι, το οποίο θα ανακοινώσουμε λίγο αργότερα. Κατέληξε να οργανωθεί ένα πολύ υψηλού επιπέδου τουρνουά με ομάδες τεράστιες, οι οποίες συμμετέχουν οι περισσότερες και στα μεγαλύτερα τουρνουά της Ευρώπης όπως είναι το adidas euroleague που είναι νεαρής ηλικίας. Φανταστείτε ότι τέτοια άτομα μας δέχτηκαν να βγούνε και να παίξουν μαζί, ή μάλλον μας προσκάλεσαν να έρθουμε και εμείς μαζί με τον Παναθηναϊκό. Βάζουμε ξανά την ομάδα στον μεγάλο χάρτη του μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά αυτό έχει την μικρότερη σημασία πιστεύω, το αγωνιστικό κομμάτι. Οι εμπειρίες που θα έχουν τα παιδιά και οι εικόνες να αποκτήσουν είναι κάτι το τρομερό. Ουσιαστικά το trademark που λέγεται Άρης και μπασκετικός Άρης είναι πάρα πολύ δυνατό, εμείς θα το κρατήσουμε ψηλά και θα έχουμε συνέχεια.

Ο Άρης μπορεί να έχει πίστη στα νέα του παιδιά, κοιτώντας το υλικό που χτίζετε στα τμήματα υποδομής;

Ταυτόχρονα με το βασικό κομμάτι της ακαδημίας, το οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Άρης ανήκει σε όλη την πόλη και έχει ανοιχτές αγκαλιές προς όλα τα παιδιά, ταυτόχρονα δουλεύουμε και ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, επενδύοντας σε κάποια παιδιά τα οποία από το να παίζουνε μπάσκετ πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα επαγγελματίες μπασκετμπολίστες και φυσικά να στελεχώσουν την εθνική μας ομάδα. Ήδη, οι κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το να επενδύσουμε σε δύο τρία παιδιά δείχνουν τον σωστό δρόμο και πιστεύω πολύ γρήγορα θα είναι οι νέοι παίκτες οι οποίοι θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

Σίγουρα, οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται και επενδύουν αυτή τη στιγμή στις ακαδημίες κάνω μία τεράστια προσπάθεια μας είναι πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε χρόνο και αυτό μας μας φέρνει μεγαλύτερη ευθύνη στις πλάτες μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στο μεγάλο όνομα του Άρη αλλά και στην προσπάθεια που κάνουν οι ίδιοι. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μία μέρα, χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται δουλειά σκληρή, οι προπονητές που έχουμε και όλο το σταφ που επιβεβαιώνουν όλο αυτό. Ήδη τα πρώτα δείγματα φαίνονται στους αγώνες που έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα των διαφόρων ηλικιών. Πιστεύω δεν θα αργήσουμε να μπορέσουμε να απολαύσουμε νεαρούς παίκτες στην ανδρική ομάδα, γιατί είχαμε τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα, η οποία είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Ήδη προπονούνται πολλοί παίκτες μας στην ανδρική ομάδα και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το μέλλον είναι εκεί. Το μέλλον είναι Έλληνες παίκτες, είναι τα ελληνόπουλα στο να μπορέσουν να στηρίξουν και να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα.

To Top