ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αστοχία στις βολές, λίγα κλεψίματα, αλλά σημασία έχει τι γράφει το ταμπλό!

Ο Άρης έκανε περισσότερα αρνητικά παρά θετικά ρεκόρ χθες στο Ζηρίνειο σε ομαδικό επίπεδο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το αποτελέσμα, η νίκη, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην τρίτη θέση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν στον χθεσινό αγώνα με την Κηφισιά:

– Ο Άρης έφτασε στην επικράτηση παρότι είχε μόλις 15/25 βολές. Αυτό το 60% είναι η χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του αφού είχε 12/19 (63,15%) στο προηγούμενο παιχνίδι του μακριά από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στην Καβάλα. Συνολικά η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε χαμηλά ποσοστά αφού μέτρησε μόλις 23 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς σε σύνολο 62 προσπαθειών.

– Αρνητικό ρεκόρ για τους εκτός έδρας αγώνες του Άρη είναι και τα έξι κλεψίματα που έκανε σήμερα. Είχε από επτά στα παιχνίδια με τον Αρκαδικό, το Λαύριο και την ΑΕΚ.

– Πολύτιμη ωστόσο ήταν η επίδοση των 13 επιθετικών ριμπάουντ που είχε ο Άρης και που είναι η καλύτερη των εκτός έδρας αγώνων του στη Α1. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 12 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Σε ατομικό επίπεδο…

– Στη 12η θέση των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της Α1 είναι πλέον ο Μιχάλης Πελεκάνος. Κόβοντας ένα σουτ στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τις 182 τάπες και προσπέρασε τον Γιώργο Καράγκουτη.

– Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Τζέρελ Μακ Νιλ με 3/14 σουτ εντός παιδιάς όμως με τους έξι πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 300 στην κατηγορία.

– Παράλληλα ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τα επτά ριμπάουντ που «κατέβασε». Είχε από έξι στα παιχνίδια του πρώτου γύρου με τον Αρκαδικό και το Λαύριο.

– Το «φράγμα» των 100 εύστοχων βολών, έσπασε ο Ντομινίκ Ουότερς. Ο γκαρντ του Άρη είχε 7/9 στο Ζηρίνειο και με αυτές μετράει πλέον 101/112 με το εντυπωσιακό 90,17%.

– Ατομικό ρεκόρ στη σεζόν είναι για τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε. Είχε τρία στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

– Για 5η φορά στις 22 εμφανίσεις του ο Οκάρο Ουάιτ έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση του με τους πέντε που σημείωσε σήμερα αφού τόσους είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

To Top