Ασφυκτικές πιέσεις στον Σαμαρά για επαναλειτουργία της ΕΡΤ υπό την “απειλή” εκλογών

Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξελίχθηκε σε μεγάλο πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και την οικονομία.

Οι πιέσεις αυτές ακόμα και από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την αναβολή της απόφασης του ΣτΕ για τη Δευτέρα, αλλά και τα νέα τελεσίγραφα των δύο κυβερνητικών εταίρων, οδηγούν το Μαξίμου σε γρήγορες αποφάσεις.

Άλλωστε, η συμβιβαστική λύση που μετέφερε ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης στη συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη απερρίφθη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να επιμένει στο άνοιγμα της ΕΡΤ και με αυτό δεδομένο, τότε να ξεκινήσει η συζήτηση για τον εξορθολογισμό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μετά τον “πάγο” από τον κ. Κουβέλη, ο υπουργός Επικρατείας επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος τον παρέπεμψε στην χθεσινή του ομιλία, ο οποίος είχε προειδοποιήσει το Μαξίμου να ανοίξει την ΕΡΤ για να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση.

Έτσι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν ασφυκτικά το Μαξίμου για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και όχι με κάποιον συμβιβαστικό τρόπο, αλλά με το καθεστώς που υπήρχε πριν το μαύρο στις οθόνες.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κουβέλης με τους επικεφαλής της EBU ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει αυτός και την ευθύνη.

Το σενάριο των γρήγορων αποφάσεων από πλευράς Μαξίμου ενδυναμώνεται και από την παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας ζήτησε το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Πηγή: newsit.gr

 

To Top