Ασύλληπτος Χάαλαντ: Αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην πρώτη του σεζόν στην Premier League

Στην πρώτη του χρονιά στην Premier League, ο ασύλληπτος Έρλινγκ Χάαλαντ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Νορβηγός αστέρας κάνει απίστευτα πράγματα την τρέχουσα σεζόν και το 2022-23 έχει πετύχει 51 γκολ, μοιράζοντας μάλιστα και οκτώ τέρματα. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Χάαλαντ ισοφάρισε τους Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ ως πρώτοι σκόρερ την ίδια σεζόν στην Premier League (34 γκολ) και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τα 50 γκολ την ίδια σεζόν, κερδίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (26 ετών) και τον Λιονέλ Μέσι (24 ετών), που το πέτυχαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2010/2011.

Μάλιστα, ο 22χρονος Νορβηγός έγινε ο πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος, μετρώντας ήδη 35 γκολ με την φανέλα των Πολιτών και ο αριθμός μπορεί να μεγαλώσει. Με τα 51 τέρματα που έχει σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χάαλαντ άφησε στη δεύτερη θέση τον Μπουκαγιό Σάκα της Αρσεναλ και στην τρίτη τον Νορβηγό, Μάρτιν Οντεγκαρντ, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στους «κανονιέρηδες».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Χάαλαντ συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 80% και αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Premier League, αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος στράικερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Πριν τον Χάαλαντ υπήρξαν ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να κατακτήσουν το σχετικό βραβείο, στην πρώτη τους χρονιά στην Αγγλία. Ο λόγος για τους Ντίας (2021), Τζιανφράνκο Ζόλα (1997) και Γιούργκεν Κλίνσμαν (1995).

To Top