Ασύλληπτο: Μισό δις ευρώ απώλειες σε ένα χρόνο ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ ύψους 481 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την σεζόν 2020-21!

Χαοτική μοιάζει η μαύρη τρύπα στα οικονομικά της Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τον ισολογισμό του οικονομικού έτους 2020-21 που παρουσίασε ο καταλανικός σύλλογος. Σύμφωνα με αυτόν, οι μπλαουγκράνα εμφάνισαν απώλειες ρεκόρ ύψους 481 ευρώ, αφού τα έσοδα ήταν 631 εκατομμύρια ευρώ και τα έξοδα έπιασαν ταβάνι και έφτασαν το 1 δις 136 εκατομμύρια ευρώ!

Το οικονομικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα έπεσε εντελώς έξω στις προβλέψεις του, αφού οι ζημιές ήταν οι διπλάσιες από αυτές που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί, μιας και η πανδημία έπληξε ανεπανόρθωτα τον σύλλογο. Τα έξοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 19% (από τα 955 εκατομμύρια ευρώ στο 1 δις και 136 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο τζίρος έκανε βουτιά 26% και από τα 855 εκατομμύρια ευρώ έπεσε στα 631.

Οι προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2021-22 προβλέπουν σταθεροποίηση, αφού οι αποχωρήσεις των Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν ελάφρυναν πολύ τα μισθολογικά κόστη, ενώ το άνοιγμα του Καμπ Νόου, αλλά και άλλων εμπορικών χώρων του συλλόγου αναμένεται να φέρει αύξηση 21% στον προβλεπόμενο τζίρο.

Ο προϋπολογισμός για το νέο οικονομικό έτος προβλέπει έσοδα 765 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικά έξοδα 784 εκατομμυρίων ευρώ, με την Μπαρτσελόνα να ψάχνει τρόπους για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο σιγά – σιγά γίνεται και αγωνιστικό…

To Top