Ασύλληπτο φιάσκο: Το καθαρό γκολ της Λίβερπουλ δεν μέτρησε γιατί ο VAR δεν κατάλαβε ότι ο επόπτης το είχε ακυρώσει

Ασύλληπτο φιάσκο με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Τότεναμ, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο VAR νόμιζε ότι το γκολ είχε μετρήσει και γι’ αυτό το λόγο ενημέρωσε πως ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί.

Η Λίβερπουλ κρατούσε στα χέρια της έναν βαθμό που θα έπαιρνε με πολύ κόπο, αγωνιζόμενη από το 26′ με 10 παίκτες κόντρα στην Τότεναμ και με 9 από το 69ο λεπτό, όμως στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων λύγισε με 2-1 από το αυτογκόλ του Μάτιπ.

Οι Κόκκινοι έχουν λογικά παράπονα από τη διαιτησία, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Ο Κολομβιανός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δεχόμενος την μπάλα από εμφανή θέση… onside, με τον VAR, ωστόσο, να δέχεται την υπόδειξη του επόπτη και να επιβεβαιώνει το οφσάιντ.


Οι γενικότερες διαιτητικές αποφάσεις προκάλεσαν την έκρηξη του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος, μετά το τέλος του αγώνα, υποστήριξε πως δεν έχει δει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα του, εξαπολύοντας πυρά τόσο για το ακυρωθέν γκολ όσο και για τις αποβολές των Κέρτις Τζόουνς και Ντιόγκο Ζότα.

Μάλιστα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη και αποδίδοντας το λάθος στο γκολ του Ντίας σε παρανόηση από την πλευρά του VAR.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, ο VAR, Ντάρεν Ίνγκλαντ θεώρησε πως το γκολ είχε μετρήσει και γι’ αυτό το λόγο, αφού ήταν εμφανές πως ο Ντίας δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, ενημέρωσε πως ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί και το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί. Ουσιαστικά, έβαλε τις γραμμές, είδε πως ήταν καθαρό γκολ και είπε “check complete”.

Από την στιγμή, όμως, που οι παίκτες της Τότεναμ εκτέλεσαν το ελεύθερο από τη θέση που είχε υποδειχθεί οφσάιντ ο Ντίας, το VAR δεν μπορούσε πλέον να επέμβει και να πάρει πίσω την απόφασή του. Επομένως, η απόφαση για ακύρωση του γκολ αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος.

To Top