ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασύνδετος ο Άρης, θέλει χρόνο, του λείπει το γκολ, νέα φιλική ήττα (0-2) από την CSKA 1948

Αν και έχασε πολλές ευκαιρίες ο Άρης δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους με σκορ 0-2.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν καλές στιγμές, 15 τελικές, προσπάθησαν να δείξουν καλό πρόσωπο, αλλά η ομάδα φάνηκε ασύνδετη, καθώς έχει πολλά νεα πρόσωπα, που δεν έχουν βρει τη χημεία και τα πατήματά τους και σίγουρα χρειάζεται δουλειά.

Πλέον ο χρόνος που απομένει μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 27 Ιουλίου μειώνεται, μια και απομένουν μόλις 2,5 βδομάδες και σίγουρα θα πρέπει σε αυτό το διάστημα ο Τόλης Τερζής να καταφέρει να… δέσει τους παίκτες μεταξύ τους, που πάντως έδειξαν ότι έχουν καλά στοιχεία.

ΜΕ 4-3-3 ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΚΑΙ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Ο Τόλης Τερζής επέλεξε και πάλι σύστημα 4-3-3 με τον Κουέστα κάτω απο τα δοκάρια, τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι και Οντουμπάζιο στην άμυνα. Νταρίντα και Παναγίδης εσωτερική μέσοι, έχοντας μπροστά τους τον Ρούπ, Σαβέριο στη μια πλευρά της επίθεσης, Πάλμα στην άλλη και Γκρέι στην κορυφή.

ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Ο Άρης είχε δύο προϋποθέσεις για να φτάσει σε τελική προσπάθεια αλλά δεν τις αξιοποίησε. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε περισσότερο στον Σαβέριο ο οποίος πήρε φανέλα βασικού στο συγκεκριμένο φιλικό, αλλά και στην τοποθέτηση του Παναγίδη στον άξονα, εκεί που είναι εξάλλου και η φυσική θέση του.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΡΗΣ

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο Άρης ανέβασε την πιέσή του χωρίς όμως να καταφέρει να την  αξιοποιήσει. Οι κιτρινόμαυροι κέρδιζαν τη μπάλα αλλά έγινε φανερό ότι του λείπουν οι συνεργασίες. Από το ημίωρο και μετά ο Πάλμα μπήκε πιο ενεργά στο ματς και δημιούργησε προυποθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.

ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΑΡΗΣ-ΓΚΟΛ Η ΤΣΣΚΑ

Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με πολλές αλλαγές. Πάβισιτς, Αηδόνης, Τζούρασεκ, Μενέντες  και Εμπακατά πέρασαν στο ματς για τους κιτρινόμαυρους, όμως η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη. Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ο Μενέντες στην προσπάθειά του να βγάλει περίτεχνη ενέργεια έχασε την μπάλα. Ο Κουέστα είχε κακή αντίδραση στο σουτ του Στόιτσκοφ και ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ άνοιξε το σκορ.

0-2 Η ΤΣΣΚΑ ΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΑΡΗ

Στο 59 η ΤΣΣΚΑ διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ρούσεφ έκανε το 0-2, καθώς βρέθηκε μόνος στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Κουέστα. Ακριβώς πριν δεχτούν το τέρμα οι κιτρινόμαυροι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Τζούρασεκ να πλασάρει και τους αμυντικούς της βουλγαρικής ομάδας να κόβουν.

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης έχασε σωρεία ευκαιριών. Στο 81 ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Εμπακατά έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Παναγίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ναούμοφ απόκρουσε διατηρώντας το 0-2. Δυο λεπτά αργότερα, στο 83′ πολύ καλό σουτ του Μενέντες, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 85′ απευθείας εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου, μάζεψε ο Ναούμοφ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο (Φατόρε 69′), Μπράμπετς (Αηδόνης 46′), Φαμπιάνο, Φεράρι (Εμπακατά 46′), Ρουπ (Πάβισιτς 46′), Νταρίντα (Τζούρασεκ 46′), Παναγίδης, Πάλμα (Χριστοδουλόπουλος 68′), Σαβέριο (Μενέντες 46′), Γκρέι (Ντουκουρέ 69′)

ΤΣΣΚΑ 1948 (Ριμπάρσκι): Γκάνεφ (Ναούμοφ 46′), Γκουρίστα, Πετρόφ, Χέλιτον (Τσόκοφ 46′) Οράτσεφ, Τσότσεφ (Πίστσεβιτς 46′), Βούτοφ (Γιόσκοφ 46′), Τσένοφ (Δασκάλοφ 63′), Κιρίλοφ (Πεντρίνιο 46′), Ρούσεφ, Ταλίς (Στόιτσκοφ 46′).

To Top