ΑΣ Άρης κατά ΕΟΚ: “Τι ανάπτυξη θέλουμε, τελικά;”

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο ΑΣ Άρης επιτίθεται εναντίον της ΕΟΚ, η οποία απέρριψε το αίτημα της μετάθεσης του πολύ κρίσιμου αγώνα της αναπτυξιακής ομάδας των κιτρινόμαυρων, του Ναυάρχου Βότση, λόγω της διεξαγωγής σήμερα το βράδυ (20:00) του τελικού παίδων για τον τίτλο της ΕΚΑΣΘ. Τονίζεται ότι αρκετά από τα μέλη της παιδικής ομάδας του Άρη, που θα αντιμετωπίσουν την ΔΕΚΑ, αγωνίζονται και στο Ναύαρχο Βότση και είναι πλέον υποχρεωμένα να δώσουν δύο αγώνες μέσα σε τρεις ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ:

“Από την ίδρυσή του Α.Σ. ΑΡΗΣ μέχρι και σήμερα, στόχος όλων των τμημάτων υποδομής του είναι η ανάπτυξή του και η προάσπιση των αξιών που πιστεύει ο σύλλογος.

Στη διαδικασία αυτή, πιστεύουμε ότι έχουμε κι εμείς συμβάλλει με την προσπάθειά μας στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ. Μέσα από τις ήττες και τις νίκες μας, τα σωστά αλλά και τα λάθη μας, προσπαθούμε να δώσουμε όλα τα εφόδια και την υποστήριξη που χρειάζονται οι αθλητές μας έχοντας ως πρωταρχικό μας γνώμονα να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Γιατί για εμάς η αναπτυξιακή διαδικασία έχει να κάνει πρωτίστως με τους αθλητές μας και σε δεύτερο χρόνο με το συμφέρον του συλλόγου.

Τη φετινή χρονιά αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε όσα περισσότερα εργαλεία παρέχονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ώστε να δημιουργήσουμε τις, όσο το δυνατόν καλύτερες, συνθήκες για την ανάπτυξη των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε η αναπτυξιακή ομάδα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea και Α.Σ. ΑΡΗΣ σε συνεργασία με την ομάδα ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης. Τα παιδιά μας, όπως και οι προπονητές, παρά το γεγονός πως είχαν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, δε δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα και παίξαμε όλα τα παιχνίδια όπου και όποτε μας ζητήθηκε, πάντα σε συνεργασία με την Ε.Ο.Κ. και τις υπόλοιπες ομάδες.

Μετά λοιπόν από αυτήν την τόσο απαιτητική περίοδο, η παιδική μας ομάδα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Final 8 της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και η αναπτυξιακή μας ομάδα Ναύαρχος Βότσης, η οποία αποτελείται μόνο από εφήβους και παίδες, χρειάζεται να παίξει τελικό παραμονής στη διαδικασία των play out.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, μας ζητείται να παίξουμε και τους δύο αγώνες, την ίδια ημερομηνία, σήμερα Κυριακή 14/04, με διαφορά λίγων μόνο ωρών, χωρίς να υπολογίζεται ότι και στους δύο αυτούς τελικούς πρόκειται να αγωνιστούν τα ίδια παιδιά με τον ίδιο προπονητή. Ζητήσαμε από την ομοσπονδία να γίνει μετάθεση, έστω μίας ημέρας, του αγώνα των play out του Ναύαρχου Βότση. Ωστόσο, δίχως να λαμβάνεται υπ’ όψιν η σωματική αλλά και η ψυχολογική ακεραιότητα των παιδιών μας, το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό. Με αποτέλεσμα, να απαιτείται να αγωνιστεί ο Ναύαρχος Βότσης στις 17:00 σε αναμέτρηση που θα κρίνει την παρουσία του στη National League 2 και στις 20:00 οι Παίδες του ΑΡΗ να παίζουν για τον τίτλο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.!

Θέλοντας να μην αποτελέσουμε σκόπελο στην ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων αλλά και επιθυμώντας να μάθουμε στους αθλητές μας ότι όλα κατακτώνται με κόπο, εντός και εκτός γηπέδου, θα είμαστε παρόντες και έτοιμοι να αγωνιστούμε όποτε και όπου μας ζητηθεί, θα παίξουμε με όσους παίκτες μπορούμε να διαθέσουμε αλλά πάντα με περηφάνια και αγωνιστικότητα. Διότι για εμάς στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη, αλλά όλη η διαδικασία που έχει σκοπό να διαμορφώσει τα παιδιά μας τόσο αγωνιστικά αλλά και ως χαρακτήρες, διότι αυτά τα δύο στοιχεία είναι βασικά για τη δημιουργία ενός πραγματικά καλού αθλητή.

Παρότι νιώθουμε ότι τα παιδιά μας δε θα έχουν ίση ευκαιρία στη νίκη, θέλουμε να τους περάσουμε τη νοοτροπία του συλλόγου μας: Ότι όσα εμπόδια κι αν βρεθούν στον δρόμο μας. πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να τα ξεπερνάμε. Ελπίζαμε, όμως, ότι σ’ αυτήν την πρωτοβουλία της Ε.Ο.Κ για την αναπτυξιακή διαδικασία, θα την είχαμε, σε συνεργασία με την Ε.ΚΑ.Σ.Θ., σύμμαχό μας και όχι απέναντί μας.

Ως αναπτυξιακό πρόγραμμα του Α.Σ. ΑΡΗΣ, δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας και θα επενδύσουμε με μεγαλύτερο ζήλο και καλύτερο σχεδιασμό στην παραγωγή αθλητών για τον σύλλογο και για την χώρα. Θα θέλαμε να έχουμε αρωγούς δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, αλλά όπως φαίνεται θα πρέπει να βασιστούμε αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας δυνάμεις”.

To Top