ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΣ Άρης: “Υπεύθυνη η αστυνομία για τα επεισόδια”

Ο Ερασιτέχνης Άρης εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Αλεξάνδρειο και καταλόγισε ανοικτά ευθύνες στην ελληνική αστυνομία.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο Α.Σ. Άρης εκφράζει την αγανάκτησή του για όσα έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας μπάσκετ με το Περιστέρι, με υπεύθυνη την Αστυνομία.

Εκφράζουμε την απορία μας για το πώς είναι δυνατόν να έχουν οριστεί, αρχικά σχεδόν την ίδια ώρα, και στη συνέχεια, μετά τη μετάθεση του αγώνα του Άρη με το Περιστέρι, με διαφορά μιας ώρας δύο αναμετρήσεις με τόσο μικρή, τοπικά, απόσταση μεταξύ τους. Με τον αγώνα της ομάδας μας να ξεκινά στις 17:00 και αυτόν του Π.Α.Ο.Κ. με τη Λάρισα στις 18:00, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι φίλαθλοι του συμπολίτη θα περάσουν μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Πρόβλεψη ουδεμία, και στη συνέχεια αντίδραση τραγική.

Απορούμε γιατί η Αστυνομία προχώρησε σε τόσο μαζική ρίψη δακρυγόνων, η οποία έξω από ένα γήπεδο που φιλοξενεί 5.000 φιλάθλους, μπορεί να αποβεί τουλάχιστον επικίνδυνη. Μετά από αυτήν την αψυχολόγητη ενέργεια, εκατοντάδες φίλαθλοι του Άρη προσπαθούσαν να μπουν στο «Nick Galis Hall» κακήν κακώς, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί κάτι τέτοιο, ενώ στο γήπεδο βρίσκονταν και πολλά μικρά παιδιά για τα οποία προφανώς δε νοιάστηκαν αυτοί που έκαναν την ατμόσφαιρα τουλάχιστον αποπνικτική.

Απαιτούμε μεγαλύτερη πρόληψη και πιο σωστές αποφάσεις και περιμένουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν ξανά τόσο αβίαστα χημικά, σε ένα χώρο που φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου και παιδιά”.

To Top