Ατάκες για σουβλατζίδικα και… 48-6 υπέρ Σαρρή!

Πανίσχυρος βγήκε ο Γιώργος Σαρρής από την τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, παρά τα όσα άκουσε από τους προέδρους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είδε τον διοικητικό απολογισμό της διοίκησής του να εγκρίνεται με ψήφους 48-6 (είπαν «όχι» οι Ενώσεις Ηρακλείου, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μακεδονίας), με το «κέρδος» να είναι οι 11 παραπάνω Ενώσεις σε σχέση με τις 37 που τον είχαν ψηφίσει στις πρόσφατες εκλογές.

Επίσης, ο Σαρρής έχει το «ναι» (απαιτούνταν 41 ψήφοι) για τη διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ στα μέσα Ιουλίου με σκοπό τη διαγραφή των δύο Ενώσεων που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να ρίξουν την «κυβέρνηση».

Η τοποθέτηση του Σαρρή και για αδειοδοτήσεις

Απίστευτες ατάκες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή να αναφέρετε στα «καυτά» θέματα, μεταξύ αυτών και των αδειδοτήσεων και λίγο αργότερα να δέχεται «πυρά» από τους πρόεδρους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου, οι οποίοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να «πέσει» η διοίκηση.

Παρόντες στη διαδικασία ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρουμανίας και εκπρόσωπος της UEFA, Μιρτσέα Σάντου, αλλά και η Εύα Πασκέ από τη FIFA. Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Σαρρής είπε πως «Από τις εκλογές του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, το διάστημα ήταν πλούσιο σε εξελίξεις. Εκτιμώ ότι πετύχαμε αρκετά πράγματα», αναφερόμενος στη συνέχεια στα παρακάτω θέματα:

– Κάρτα υγείας: Αποδείχθηκε η μεγαλύτερη ιστορικά παγίδα που έπεσε η ομοσπονδία. Δεκατρία εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί και άλλα τόσα και περισσότερα χρειάζονται για να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτή τη σύμβαση, που δεν υπάρχει ιστορικά.

– Αναδιάρθρωση: Επί προεδρίας Πιλάβιου είχε αποφασιστεί η αναδιάρθρωση της Δ’ εθνικής. Τόσο η ΕΠΟ όσο και η Football League είχαν ευχηθεί να γίνει και στην Γ’. Η πολιτεία με θεσμική παρέμβαση τον Γενάρη έκανε ερασιτεχνική την Γ’ και πρόσφερε την ευκαιρία στην ΕΠΟ να συνενώσει δύο ερασιτεχνικές κατηγορίες. Πρόκειται για απόλυτα ικανοποιητική εξέλιξη.

– Αδειοδότηση ομάδων: Πρόκειται για κορυφαία διαδικασία κάθε χρόνο που περιβάλλεται από μύθους και κατασκευές ενόχων… Στην εξέλιξη ζήσαμε αντικρουόμενες αποφάσεις επιτροπών. Η ΕΠΟ αποδέχθηκε τις αποφάσεις όποιες και αν ήταν αυτές. Περηφανεύεται ότι διαθέτει ένα τμήμα, οι εισηγήσεις του οποίου έγιναν δεκτές από την UEFA. Καλούμε όποιον έχει αντίρρηση να αποδεχθεί εγγράφως άρση εμπιστευτικότητας και να δημοσιοποιήσει τον φάκελο. Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν.

– Οικονομικά: Η κατάσταση είναι ευθέως ανάλογη με αυτή της χώρας. Ύφεση, περικοπές, ακόμη και ακύρωση επιχορηγήσεων. Δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΕΠΟ και οι Ενώσεις δεν έχουν πάρει λεφτά. Η ΕΠΟ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αντιμετωπίσουν οι Ενώσεις οικονομικά προβλήματα.

– Νέος αθλητικός νόμος: Γίνεται μία απόπειρα να επανέλθει μία παλιά τάξη πραγμάτων από κάποιους από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια δεν έλειψαν και οι «μπηχτές» για όσους πολεμάνε την ομοσπονδία: «Η ΕΠΟ από την επόμενη ημέρα των εκλογών έχει τεθεί σε εισαγγελικό έλεγχο. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Όλοι ξέρουμε για ποιους πρόκειται και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους».

Ο Χατζηαποστόλου για την… τρόικα της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Ένωσης του Κιλκίς, που έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, είπε μεταξύ άλλων: «Κύριε Σαρρή, οι μέχρι σήμερα ενέργειες σας κάθε άλλο παρά νέα εποχή θυμίζουν. Για παράδειγμα, στελεχώθηκαν επιτροπές στην ΕΠΟ με 98% μέλη από Ενώσεις που σας ψήφισαν. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κάνατε προσλήψεις αμέσως μετά την εκλογής σας χωρίς καν να κρατήσετε τα προσχήματα.

Λέτε ότι εμείς φταίμε που δεν πήραν λεφτά οι Ενώσεις από την πολιτεία, επειδή προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Τι εννοείται όταν λέτε για απιστία; Εμείς δεν κάναμε καν λόγο για απιστία στην καταγγελία μας στο δικαστήριο. Παρεμβαίνετε στις εκλογές των Ενώσεων μας με το νέο σας αστέρι τον Παπακωνσταντίνου που πηγαίνει στις Ενώσεις και δίνει συνεντεύξεις υπέρ των αντιπάλων.

Και σε μένα έστησε αντίπαλο αλλά θα τον κάνω μια χαψιά, και αυτόν και εκείνον. Τάζετε λεφτά αλλά δεν έχετε λεφτά ούτε για τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων σας. Λέτε για το παρελθόν της ΕΠΟ. Αλήθεια, οι Κουρίδης, Παπανικολάου, Υφαντής που κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ τώρα, η περίφημη τρόικα, αυτοί δεν είναι από το ποδοσφαιρικό παρελθόν;

Βαδίζετε σε χαμηλές πτήσεις. Έχω πει και στο παρελθόν ότι και σεις είστε χαμηλών πτήσεων. Για το ποσοστό 5% που πηγαίνει στην ΕΠΟ από τις μεταγραφές παικτών στο εξωτερικό και έγινε 1%, η ΕΠΟ έχασε 280.000 από τη μεταγραφή του Μιραλάς και 130.000 από την μεταγραφή του Βιερίνια».

Τζώρτζογλου: «Είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή τη διαιτησία;»

Η κατάσταση ξέφυγε όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος κατηγόρησε τη διοίκηση Σαρρή για πολλά και διάφορα… «Δεν ψήφισα τον Σαρρή, ψήφισα τον Γκαγκάτση, αλλά είπα στον Σαρρή ότι θα τον στηρίξω. Μου υποσχέθηκε ισότητα. Έχω στοιχεία ότι αντιμετωπίστηκα με ρεβανσισμό και αδικία. Έχω ντοκουμέντα. Δεν διοικούν οι άνθρωποι του Γκαγκάτση. Τώρα διοικεί η τρόικα στην ΕΠΟ. Κι επειδή με κατηγορείτε, εγώ από τον Γκαγκάτση δεν πήρα τίποτα. Ούτε σύμβουλος έγινα, ούτε σε επιτροπή δεν μπήκα. Γούσταρα να ήμουν στην απέξω και να του τα χώνω.

Για την ΕΠΣ Ηρακλείου δεν υπάρχουν ποτέ χρήματα. Γίνονται εκλογές στο Ρέθυμνο και παραμονές εκλογών φεύγουν χρήματα. Βγαίνει νέα διοίκηση, 5000 ευρώ πρόσφατα και 300 μπάλες στην ΕΠΣ Ρεθύμνου. Αυτό δεν δημιουργεί βία, όταν βάζετε δυο χωριανούς να σκοτωθούν; Γιατί δεν μου δώσατε, στην ΕΠΣ Ηρακλείου, εμένα 300 μπάλες;», ανέφερε αρχικά.

Και στη συνέχεια μίλησε για Ολυμπιακό, διαιτησία και Κύπελλο: «Εδώ μέσα είναι η βία! Εμείς την παράγουμε. Είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή τη διαιτησία; Να εκτεθεί ο Ολυμπιακός επειδή κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση; Μετά φταίει η βία; Έξι διαιτητές βάλατε. Είδαμε τι έκαναν ο κύριος Γιάχος, η παρέα του και η ΚΕΔ. Να βάλετε 22 διαιτητές να παίζουν μαν του μαν τους παίκτες.

Είστε παραχαράκτες της ποδοσφαιρικής ιστορίας που λέει κυπελλούχος Ελλάδας! Είστε γραφείο μετακομίσεων και μεταφορών. Μεταφέρατε την τροπαιοθήκη από την Τρίπολη αλλού. Δεν είχε ανάγκη αυτό. Για ποιον λόγο να τον εκθέσετε: Αν ήμουν στον Αστέρα Τρίπολης θα έκανα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ή για απώλεια εσόδων. Κύριε Σαρρή, σας πονάει αυτά που λέω, σας ενοχλεί;»

«Αποσύρω την προσφυγή αν…»

Λίγο μετά δήλωσε δημόσια πως: «Αποσύρω την προσφυγή με όρους. Να μας δώσει η Εύα Πασκέ την επιστολή που στείλατε στη FIFA. Να μας πει ή να μας δώσει τι επιστολή στείλαμε στη FIFA και την UEFA και τι ρωτάμε για να μας απαντήσει να αποβάλλουμε ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου. Τότε αποσύρομαι. Σήμερα κιόλας».

Ξεκαθαρίζοντας μετά: «Δεν κάνω πίσω, ειλικρινά το λέω. Αυτοί που με εκβιάζουν, εμένα την οικογένεια μου, θα πρέπει να μάθουν ότι είμαι περίεργο κράμα Κρητικού με Πόντιο. Δεν μασάω ούτε καταλαβαίνω τίποτα. Δεσμευτείτε κύριε Σαρρή και δώστε αυτά που έχετε πει και εγω, αν είστε δίκαιοι, θα είμαι υποστηρικτής σας και θα αποσύρω την προσφυγή».

Τέλος, μιλώντας για τις αδειοδοτήσεις έφερε παράδειγμα έναν φίλο του σουβλατζή… «Για τις αδειοδοτήσεις δε νομίζω ότι πρέπει να καυχιέστε. Έχουμε γίνει ανέκδοτο. Μία επιτροπή δίνει άδεια και η άλλη δεν δίνει. Προχθές ένας φίλος μου από το Ηράκλειο ήθελε να βγάλει άδεια για σουβλατζίδικο και δεν μπόρεσε γιατί δεν του έδωσε άδεια ο δήμος. Και μου λέει… «έχεις κανέναν γνωστό στην εφέσεων για να πάρουμε άδεια;»»

Σάντου: «Η Ελλάδα είναι δύναμη στο ποδόσφαιρο»

Κι ενώ όλα αυτά τα… ωραία ακούγονταν στην αίθουσα, πολύ νωρίτερα, ο Μιρτσέα Σάντου μιλούσε για όραμα και για τα καλά χέρια στα οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφερόμενος στον Γιώργο Σαρρή: «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Ελλάδα για το ποδόσφαιρο. Είναι προφανές ότι η ολυμπιακή φλόγα μεταμορφώθηκε σε φλόγα του πάθους για τους Έλληνες και το ποδόσφαιρο. Ένα πάθος το οποίο ολοκληρώθηκε από σκληρή και επιτυχημένη δουλειά. Ο θρίαμβος στο Euro 2004 ήταν ένα λογικό επίτευγμα και η αρχή μίας επιτυχημένης ιστορίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η Ελλάδα είναι μία δύναμη στο ποδόσφαιρο. Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βέβαιο.

Κύριε Σαρρή, είστε γιατρός, οι γιατροί κάνουν καλά τους ανθρώπους και φροντίζουν την υγεία τους. Είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλά χέρια. Έχετε ένα όραμα και ένα πρόγραμμα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και θα παραμείνει σεβαστό μέλος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top