Ατέλειωτη πίκρα… Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε

Ατέλειωτη η πίκρα… Ο Άρης σε ένα παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου έπρεπε να κάνει το αυτονόητο, να κερδίσει και να επιβιώσει, έδειξε να θέλει, αλλά να μην μπορεί. Είχε πάθος, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά με γκολ-“δώρο” για μια ακόμη φορά στον αντίπαλο του, έμεινε στο 1-1 που τον γκρεμίζει στον υποβιβασμό! Μάλιστα έπαιζε σχεδόν για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, γεμίζοντας το πικρό ποτήρι που καλείται να πιει ο κόσμος του Άρη για μια ακόμη φορά.

Ο Άρης ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κύργια, Γιαννίτση, τον Βανγκέλι δεξιά και τον Τσουμάνη αριστερά στα μπακ. Μπροστά τους στα χαφ οι Οικονομόπουλος, Καμινιώτης και Σουνάς με τριπλέτα στην επίθεση τους Μανιά, Τάτο και Αγκάνθο.

Με παίκτες που έβγαζαν πάθος και δύναμη προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να κλείσει τους χώρους μεσοαμυντικά και να εξουδετερώσει τα ατού του ΠΑΟΚ, θέλοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας (65%-35%) σε όλο το πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας κυρίως με τον Στοχ να πετύχουν ένα γκολ. Παρόλα αυτά, ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 23’ εκμεταλλευόμενος το «δώρο» του Γλύκου.

Ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ από τα 35 μέτρα, ο Γλύκος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα (1-0)! Το γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Άρη που έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ με τον Μανιά στο 32′ και τον Τάτο στο 34′, δείχνοντας ότι μπορούν να πάρουν το πολύτιμο “τρίποντο”.

Την στιγμή που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το 1-0, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ανέλπιστα με ένα απίστευτο αυτογκόλ του Οικονομόπουλου. Το ίδιο λάθος σε τόσα και τόσα παιχνίδια για τον Άρη. Ο μέσος των κίτρινων στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα και ενώ ο Αθανασιάδης ήταν μόνος μέσα σε έναν όμιλο παικτών του Άρη, την έστειλε στα δίχτυα του Διούδη (1-1)!

Το σκληρό μαρκάρισμα του Κάτσε στον Κύργια στο 45’+2′ έφερε σύρραξη και τετράλεπτη διακοπή, μετά το τέλος της οποίας ο Κομίνης, ύστερα από σύσκεψη με τους βοηθούς, απέβαλε τον μέσο του ΠΑΟΚ. Το αυτονόητο. Ακολούθησε νέα ένταση και το ημίχρονο τελείωσε με συνολικά 10 λεπτά καθυστέρηση.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 36 λεπτά για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Κομίνης ήθελε εγγυήσεις ότι τα πνεύματα θα είναι ήρεμα. Ο Αρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε τα ποσοστά κατοχής μπάλας (63-37%) αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου. Ήθελε, όπως προαναφέραμε, αλλά δεν μπορούσε…

Τελικά το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, αλλά άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς στο 88′ αποβλήθηκε ο Αγκάνθο με υπερβολική 2η κίτρινη κάρτα (σπρώξιμο στο πρόσωπο του Βίτορ).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Βανγκέλι, Τσουμάνης, Κύργιας (79′ Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Σουνάς (60′ Καραγιάννης), Μανιάς, Τάτος, Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (90’+3′ Κίτσιου), Κάτσε, Νάτχο, Λούκας (63′ Σαλπιγγίδης), Στοχ (86′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

To Top