Αταλάντα: Προκαλεί δέος με το εντυπωσιακό εκτός έδρας ρεκόρ της

Η Αταλάντα έμεινε όρθια στην Ρώμη κόντρα στην Λάτσιο και το γεγονός αυτό της επιτρέπει να διατηρεί ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ, αφού είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα τοπ-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν έχει ούτε μία ήττα μακριά από το σπίτι της.

Τι και αν παρατάχτηκε χωρίς επιθετικούς και με πάμπολα προβλήματα τραυματισμών λόγω του κορονοϊού; Όπως και στο ματς με την Ίντερ στο Μπέργκαμο όπου ήταν άκρως ανταγωνιστική και αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με τους πρωταθλητές, έτσι και σε αυτό με την Λάτσιο το περασμένο Σάββατο για την 23η αγωνιστική της Serie A, η Αταλάντα κράτησε στο μηδέν την αντίπαλό της, δείχνοντας πως το να την ρίξει κάποιος στο καναβάτσο μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Ειδικά όταν παίζει εκτός έδρας. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα μπαράζ για τους 16 του Europa League έχει κάθε λογο να καμαρώνει για τη συγκομιδή της στα φετινά παιχνίδια της στην Serie A μακριά από το Μπέργκαμο, αφού είναι η μοναδική από τις 20 ομάδες της κατηγορίας που δεν έχει ηττηθεί.

Σε σύνολο 12 αγώνων που έχει δώσει εκτός έδρας στις πρώτες 23 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει να επιδείξει τον εντυπωσιακό απολογισμό των 9 νικών και 3 ισοπαλιών (26 γκολ υπέρ – 11 γκολ κατά) με το εκτός έδρας αήττητό της να μην μπορεί να το συναντήσει κάποιος σε άλλη ομάδα των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών λιγκών.

Ούτε καν στην Μάντσεστερ Σίτι που γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα της φετινής Premier League, 0-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να έχει μαζέψει συνολικά 29 βαθμούς μακριά από το Έτιχαντ και να βλέπει την πλάτη των μπεργκαμάσκι που έχουν συγκεντρώσει 30 βαθμούς εκτός έδρας στο Καμπιονάτο

Όπως αναφέρει μάλιστα η “Eco di Bergamo”, έχει ως προσωπικό εκτός έδρας ρεκόρ τους 40 βαθμούς τη σεζόν 2019-2020 και τις 11 νίκες τόσο το 2019-2020 όσο και το 2020-21, ενώ με τους 30 πόντους που έχει ήδη μαζέψει, είναι θεωρητικά στο κυνήγι του απόλυτου ρεκορ της Μίλαν: με τους 49 εκτός έδρας βαθμούς των ροσονέρι τη περασμένη σεζόν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι μπεργκαμάσκι έχουν γνωρίσει μόλις τρεις φορές την ήττα την τελευταία τριετία σε εγχώριο εκτός έδρας παιχνίδι τους: από την Μπολόνια τη σεζόν 2019-2020 και από τις Νάπολι και Ίντερ την περασμένη σεζόν, με την τελευταία χρονικά ήττα της στο πρωτάθλημα σε εκτός έδρας ματς να καταγράφεται στις 8 Μαρτίου 2021, το 0-1 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ίντερ στο “Τζουζέπε Μεάτσα”.

To Top