Αταλάντα-Ρεάλ Μαδρίτης: Απειλείται η «βασίλισσα»

Η… Σταχτοπούτα και του φετινού θεσμού, Αταλάντα, φιλοξενεί στο Μπέργκαμο τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει διαθέσιμους μόλις 11 ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα.

Δύο διαφορετικοί, δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, δύο διαφορετικά μεγέθη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη φάση των «16» του Champions League, καθώς η Αταλάντα που έχει βαλθεί να τρελάνει και φέτος την Ευρώπη, φιλοξενεί απόψε στο Μπέργκαμο τη Ρεάλ Μαδρίτης των 13 τροπαίων στον θεσμό (22:00, COSMOTE Sport).

Όπως είναι φυσικό, στη σύντομη πορεία των «μπεργκαμάσκι» στο Champions League, οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν, οπότε η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα βάλει για πρώτη φορά στον χάρτη της, την ιταλική πόλη ως έναν προορισμό από τον οποίο πρέπει να περάσει για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ωστόσο, ο δρόμος της κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι, διότι εκτός από την Αταλάντα, που προέρχεται από μία εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη Νάπολι με 4-2, καλείται να αντιμετωπίσει τις ίδιες της απουσίες, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, θα παραταχθεί με μετρημένους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Πέραν των δύο ηγετικών φυσιογνωμιών, Σέρχιο Ράμος και Καρίμ Μπενζεμά, εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Βαλβέρδε, Αζάρ, Ροντρίγκο και Οντριοθόλα.

Από την άλλη πλευρά, η Αταλάντα δίνει τον σπουδαιότερο αγώνα της ιστορίας της, όπως παραδέχθηκε ουσιαστικά και ο έμπειρος προπονητής της ομάδας, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη, γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβρεί τη Ρεάλ Μαδρίτης με τόσα πολλά προβλήματα και απουσίες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αταλάντα: Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι – Μέλε, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόζενς – Πεσίνα, Ίλιτσιτς, Ζαπάτα

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί – Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς – Ασένσιο, Βινίσιους, Ντίαζ

To Top