Αταμάν: Ανέλαβε την Εθνική Τουρκίας

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, υπογράφοντας το συμβόλαιό του με την Ομοσπονδία την προσεχή Πέμπτη 14/4 κι αναλαμβάνοντας ξανά χρέη ομοσπονδιακού προπονητή έπειτα από την περίοδο 2014-16.

Οι δυο αναμετρήσεις με την Εθνική Ελλάδας στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου και οι ισάριθμες ήττες στις αναμετρήσεις με την ελληνική ομάδα στα Λιόσια και την Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα ήταν τα τελευταία ματς του Ορχούν Ενέ στην άκρη του πάγκου της Τουρκίας, δίνοντας την σκυτάλη στον Εργκίν Αταμάν.

Η περίπτωση του προπονητή της Εφές ήλθε εξ αρχής στο προσκήνιο κι όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τουρκία, ήλθε σε συμφωνία με την τουρκική Ομοσπονδία κι αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα έπειτα από την περίοδο 2014-16. Επί ημερών του, η Τουρκία κατέκτησε την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και τη 14η θέση στο EuroBasket 2015. Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στο EuroBasket 2022 τις Γεωργία, Ισπανία, Ρωσία, Βέλγιο και Βουλγαρία στον όμιλο της Τιφλίδας ενώ έχει μπροστά της τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αρχής γενομένης από το ματς με τη Λευκορωσία τις 30 Ιουνίου.

To Top