Ατελείωτο «μπες – βγες»: 28 παίκτες σε επτά αγώνες!

Κάτι παραπάνω από δυόμισι ενδεκάδες έχει χρησιμοποιήσει ο Άρης, στους πρώτους επτά αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, ωστόσο οι απανωτές αλλαγές προσώπων δεν έχουν φέρει καμία νίκη…. Μετά το σαββατιάτικο ντεμπούτο των Γιακούποβιτς, Βράνιες και Γιαννιώτα, οι «κίτρινοι» μπορούν να… καυχιούνται ότι έχουν δώσει χρόνο συμμετοχής στον αριθμό – ρεκόρ των 28 παικτών!

Στην πλειοψηφία τους, οι παίκτες αυτοί είχαν συνεισφορά κατώτερη του αναμενομένου. Ταυτόχρονα όμως είναι ξεκάθαρο πόσο δύσκολο ήταν το να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κορμός, μέσα σε όλο αυτό το «μπες – βγες».

Ανάμεσα στους 28 ποδοσφαιριστές, πρώτος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Μίσελ Γκαρμπίνι με 595 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των λεπτών των καθυστερήσεων, τα οποία προσμετρά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της η “Galanis Sports Data”). Ο Βραζιλιάνος μπακ – χαφ είναι και ο μοναδικός που έχει παίξει και στις επτά αναμετρήσεις. Από έξι συμμετοχές έχουν ο Φατί, καθώς και οι Καπετάνος, Λαζαρίδης και Νέτο, που ήταν σταθερά παρόντες επί Σάκη Τσιώλη (έστω και ως αναπληρωματικοί), αλλά δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Άρης έχει χρησιμοποιήσει τρεις τερματοφύλακες μέχρι στιγμής! Σε δύο παιχνίδια έπαιξε ο Μιχάλης Σηφάκης, σε τέσσερα ο Μάρκος Βελλίδης και σε ένα ο Έλντιν Γιακούποβιτς το περασμένο Σάββατο.

Το μικρότερο χρόνο συμμετοχής έχει ο Θανάσης Τοπούζης με 18 λεπτά, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος με 20′, ο Νίκος Αγγελούδης (που θα αγωνίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν στη Δόξα Δράμας) με 34′, ο Γιούριτσα Βράνιες με 46′, ο Κριστιάν Πορτίγια με 49′ και ο Γιάννης Γιαννιώτας με 74′, ο οποίος όμως με εμφανίσεις σαν την πρόσφατη θα τα πολλαπλασιάσει σίγουρα…

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Κρίστι Βανγκέλι, που είχε μία συμμετοχή (95′), προτού παραχωρηθεί στην ουκρανική Τσερνομόρετς.

Από όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές, ο Άρης έχει μόλις 4 βαθμούς κέρδος σε 7 παιχνίδια, με ενεργητικό τέσσερα γκολ. Μάλιστα, τα τέσσερα αυτά τέρματα πέτυχαν δύο κεντρικοί αμυντικοί και δύο αμυντικοί χαφ. Ούτε ένας δηλαδή επιθετικός ή ακραίος χαφ ή εξτρέμ, τη στιγμή που έχουν χρησιμοποιηθεί είτε βασικοί είτε ως αλλαγή μία ντουζίνα τέτοιοι παίκτες!

Στην άμυνα, οι «κίτρινοι» έχουν δεχθεί εννιά γκολ (ένα έχει δεχτεί ο Σηφάκης, πέντε ο Βελλίδης και τρία ο Γιακούποβιτς). Το καλύτερο αμυντικό δίδυμο, βάσει αριθμών, το συνέθεσαν ο Ντίκο με τον Λαζαρίδη έχοντας μόλις ένα τέρμα παθητικό, ενώ κι ο Παπαζαχαρίας παίζοντας για ένα ημίχρονο στόπερ δίπλα στον Λαζαρίδη κράτησε το «μηδέν». Ο Ντίκο με τον Σανκαρέ ως δίδυμο μετράνε τέσσερα γκολ παθητικό, όπως και ο Λαζαρίδης με παρτενέρ τον Σενεγαλέζο.

28 παίκτες ο Άρης, από 19 Ατρόμητος και Ξάνθη!

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός παικτών γίνεται εμφανής, αν συγκρίνουμε τα μεγέθη του Άρη με τα αντίστοιχα των υπόλοιπων ομάδων, οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει πολύ λιγότερους ποδοσφαιριστές, παρότι μάλιστα αρκετές από αυτές έχουν δώσει περισσότερους αγώνες.

Από τις ομάδες που συνδυάζουν τις εγχώριες με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, άρα έχουν και αυξημένες ανάγκες για «ροτέισον», ο ΠΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει 24 ποδοσφαιριστές στην Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ 22 και ο Ολυμπιακός 21.

Από τους υπόλοιπους συλλόγους, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν βάλει από 24 ποδοσφαιριστές, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα από 22 παίκτες, ο Πανιώνιος 21, η Κέρκυρα 20, ενώ ο Ατρόμητος και η Ξάνθη έχουν χρησιμοποιήσει μόλις 19 ποδοσφαιριστές ο καθένας, παρότι έχουν δώσει περισσότερους αγώνες από τον Άρη!

ΟΙ 28 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όνομα  Αγώνες  Λεπτά*
Μίσελ Γκαρμπίνι 7 595′
Ρικάρντο Φατί 6 560′
Κώστας Καπετάνος 6 521′
Νίκος Λαζαρίδης 6 476′
Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο 6 390′
Χαβιέρ Ουμπίντες 5 471′
Φράνσις Ντίκο 5 419′
Νέρι Καστίγιο 5 408′
Βικτοράς Γιάκομπ 5 308′
Χουάν Κάρλος Τόχα 5 281′
Νοέ Ακόστα 5 203′
Μάρκος Βελλίδης 4 376′
Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ 4 376′
Σάκης Πρίττας 4 288′
Καζναφέρης Κώστας 4 267′
Μανώλης Παπαστεριανός 4 242′
Καρίμ Σολτάνι 3 207′
Μιχάλης Σηφάκης 2 191′
Νίκος Αγγελούδης 2 34′
Ντάνιελ Τσέζαρεκ 1 96′
Έλντιν Γιακούποβιτς 1 95′
Γρηγόρης Παπαζαχαρίας 1 95′
Κρίστι Βανγκέλι  1 95′
Γιάννης Γιαννιώτας 1 74′
Κριστιάν Πορτίγια 1 49′
Γιούριτσα Βράνιες 1 46′
Βασίλης Τριανταφυλλάκος 1 20′
Θανάσης Τοπούζης 1 18′

*Στο χρόνο συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται τα λεπτά των καθυστερήσεων, βάσει των επίσημων στατιστικών στοιχείων της “Galanis Sports Data”

To Top