Ατλέτικο: Προκρίθηκε, αλλά έχασε Μπάριος με σοβαρό τραυματισμό

Η Ατλέτικο εξασφάλισε το βράδυ της Τρίτης (28/11) την πρόκριση στους «16» του Champions League, χάρη στη νίκη της με 3-1 επί της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ, όμως το «τίμημα» για την επιστροφή στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης ήταν η απώλεια του Πάμπλο Μπάριος.

Ο νεαρός μέσος, που προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου και θεωρείται το μελλοντικό «αστέρι» της ομάδας, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του «Ντε Κάιπ» με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι υπέστη ρήξη μηνίσκου.

Μετά από έναν δεύτερο, λεπτομερέστερο έλεγχο, αποφασίστηκε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει συντηρητικά κι έτσι τις επόμενες ημέρες ο 20χρονος χαφ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Το διάστημα της απουσίας του δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί, καθώς θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ζημιάς. Όπως αναφέρει η “Marca”, το καλύτερο σενάριο για τον Μπάριος είναι να λείψει για περίπου 1,5 μήνα, ενώ στη χειρότερη των περιπτώσεων θα χρειαστεί να μείνει ως και τρεις μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Πάμπλο Μπάριος, ο οποίος τη φετινή χρονιά έχει ένα γκολ και δύο ασίστ σε 12 συμμετοχές (έχασε περίπου ένα μήνα λόγω μυϊκού τραυματισμού), αποτελεί τη δεύτερη σημαντική απώλεια της Ατλέτικο στη μεσαία γραμμή, μετά τον Τομά Λεμάρ, που έχει τεθεί νοκ-άουτ από τον Σεπτέμβριο λόγω ρήξης αχίλλειου τένοντα. Σε περίπτωση που η απουσία του 20χρονου μέσου εκτιμηθεί ότι θα πλησιάσει το μέγιστο, είναι πολύ πιθανό οι «ροχιμπλάνκος» να κινηθούν για την απόκτηση χαφ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

To Top