Ατλέτικο – Τσέλσι στις 21:45 με φόντο τη Λισσαβόνα

Ατλέτικο και Τσέλσι διασταυρώνουν σήμερα το βράδυ (21:45, novasports 2 & novasports 2 HD) τα ξίφη τους στη Μαδρίτη στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, λίγοι ήταν εκείνοι που πριν την έναρξη της διοργάνωσης πίστευαν ότι οι εν λόγω ομάδες θα έφταναν μέχρι εδώ. Αυτές, όμως, με τη σειρά τους ήρθαν να τους διαψεύσουν, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο το άξιζαν, αλλά και ότι πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Οι «μπλε» και οι «ροχιμπλάνκος» είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ. Η Ατλέτικο έχει στο ενεργητικό της τέσσερα διεθνή τρόπαια τα τελευταία ισάριθμα χρόνια (2 Γιουρόπα Λιγκ, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ), ενώ η Τσέλσι έχει κατακτήσει στη σειρά Τσάμπιονς Λιγκ (2012) και Γιουρόπα Λιγκ (2013). Μάλιστα, οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωπες στο Σούπερ Καπ του 2012, με τους Ισπανούς να θριαμβεύουν με 4-1 χάρη σε ένα εντυπωσιακό χατ τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Ατλέτικο χρειάστηκε να περιμένει 40 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει και πάλι στους “4”. Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στον θεσμό, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά και τη μόνη της ελπίδα για τίτλο μετά την ήττα-στραπάτσο από τη Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Κουρτουά που είναι δανεικός στην Ατλέτικο από την Τσέλσι, η οποία δεn θα έχει στη διάθεσή της τον τιμωρημένο Ιβάνοβιτς και τον τραυματία Ετό. Αντίθετα, ο Τσεχ θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ ο Αζάρ είναι στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη.

To Top