ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ατλαμάζογλου: “Είναι καθαρά θέμα ερμηνείας των κανονισμών και της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής”

Ο νομικός εκπρόσωπος του Άρη, Πάρις Ατλαμάζογλου, μίλησε για την χθεσινή εκδίκαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αναλυτικά όσα είπε στον “Arena fm”.

“Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι δικαστές στον Άρειο Πάγο. Και οι τρεις. Κρίνουν σύμφωνα με τα όσα λέει ο νόμος. Ακούω διάφορα, ότι πιθανόν να έχει παρεμβάσεις. Το αποκλείω. Έχουν μία σεβαστή παρουσία στον χώρο και οι ερωτήσεις ήταν αρκετά εύστοχες. Ο πρόεδρος είπε χαριτολογώντας, αναφερόμενος ότι Άρης και Ηρακλης είναι από την ίδια πόλη. Η ακροαματική διαδικασία εξελίχθηκε πολύ καλά. Εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας. Κυρίως τα ερωτήματα ήταν για την οικονομική επιβίωση του Ηρακλή. Είπε ο κ. Παπαθανασάκης ότι οφείλουμε 3.500.000 ευρώ. Απάντησαν αρνητικά αν άσκησαν έφεση στην απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης, γιατί δεν κάλυψαν τις οφειλές. Από την αρχή, όμως, το θέμα επικεντρώθηκε στα οικονομικά του Ηρακλή. Είπε μάλιστα ο πρόεδρος ότι πλανώνται μερικά ζητήματα του Ηρακλή. Δεν θέλουν να αδικήσουν μία ομάδα, να πάρυν μία απόφαση που είναι άδικη για τον Ηρακλή. Νομικά υπάρχει μία εκτελεστική απόφαση της ΕΠΟ. Το ότι δεν μπήκε στην προκήρυξη δεν αναιρείται η απόφαση αυτή. Από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ, ο νομικός εκπρόσωπος, είπε ότι πάρθηκε το 2015 και πέρσι που δεν πήρε αδειοδότηση, την αποδέχθηκε. Ήταν άλλες οι κυρώσεις για το 16/17. Υπήρχε περιορισμός, που ο Ηρακλής το αποδέχθηκε. Η απόφαση προβλέπει άλλα, ότι υποβιβάζεσαι. Ότι καταλαμβάνεις την τελευταία θέση και εφόσον δεν πληροίς οικονομικές προϋποθέσεις υποβιβάζεσαι. Είναι δύο σκέλη. Αν δεν είσαι οικονομικά οκ υποβιβάζεσαι. Ο Ηρακλής δεν πήρε αδειοδότηση γιατί κρίθηκε μη βιώσιμη εταιρία. Επέμεναν οι δικαστές στο ποια είναι τα χρέη του Ηρακλή. Δεν μπορούν οι ομάδες να μην βλέπουν το οικονομικό σκέλος. Η άποψή μου, είναι ότι το θέμα της συζήτησης της απόφασης”, τόνισε αρχικά.

Για το τι ζητάει ο Άρης: “Η άποψη του Άρη είναι ξεκάθαρη. Έχουμε τον αγωνιστικό υποβιβασμό Λεβαδειακού και Βέροιας και την ποινή στον Ηρακλή. Άρα λοιπόν, έχουμε δύο είδη υποβιβασμού. Ο βαθμολογικός-αγωνιστικός και ο άλλος είναι οι ομάδες που δεν πάρουν άδεια.

Ο Άρης ζητάει τον υποβιβασμό του Λεβαδειακό να υποβιβαστεί για αγωνιστικούς λόγους και την διοικητική ποινή του Ηρακλή λόγω έλλειψης αδείας. Ούτε στον ΚΑΠ, ούτε στην προκήρυξη δεν αναφέρει ότι η θέση θα καλυφθεί από την επόμενη κατηγορία. Ο τυχόν υποβιβασμός του Ηρακλή οφείλεται σε διοικητική κύρωση της εκτελεστικής επιτροπής. Θα ήταν καλύτερο να υπήρχε στην προκήρυξη, αυτό δεν ισχύ την απόφαση από την νομική της ισχύ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Από τη στιγμή που πέρσι είχε περιορισμό μεταγραφών ο Ηρακλής, απόφαση που ακολούθησε πέρσι, την υπέγραψε. Προς τι η όλη φασαρία; Υπάρχουν επιχειρήματα από όλες τις πλευρές. Το θέμα είναι αμιγώς νομικό. Είναι καθαρά θέμα ερμηνείας των κανονισμών και της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής. Πουθενά κάποια ομάδα που υποβιβάστηκε λόγω άδειας, δεν καλύπτεται από άλλη που έπεσε αγωνιστικά. Η κάθε μία έχει τις συνέπειές της.

Πριν δύο χρόνια, το ίδιο δικαστήριο, με Κασσιόπη, Απόλλων και Λεβαδειακού. Έπρεπε τότε να ανέβει ο Απόλλων Σμύρνης. Τότε όμως υπήρχαν συνταξιούχοι δικαστές, τώρα είναι Αρεοπαγίτες. Δεν νομίζω ότι θέλουν να ρίξουν τον Ηρακλη. Το θέμα είναι πόσο ο Ηρακλής βοηθάει τον εαυτό του. Εγώ αντιλήφθηκα ότι ο Ηρακλής δεν βοηθάει τον εαυτό του. Η Σούπερ Λιγκ, είπε ότι κάθε εβδομάδα έχουμε μία κατάσχεση για τον Ηρακλή”.

Για το αν κατέθεσε πλάνο βιωσιμότητας ο Άρης: “Πλάνο βιωσιμότητας κατατέθηκε από τον Άρη στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο φάκελος του Άρη είναι πλήρης και θα πάρει αδειοδότηση. Ακούγεται ότι ο Άρης κακώς παρενέβη. Ό Άρης έπρεπε ότι να πράξει να το κάνει τώρα. Δεν είναι απέναντι του Ηρακλή. Σε νομικό επίπεδο είμαστε απέναντι με τον Ηρακλή. Αλλά δεν φταίει ο Άρης που είναι σε αυτή τη θέση ο Ηρακλής.

Για την απόφαση: “Μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε, αποχωρήσαμε και από εκεί και πέρα είναι λογικό να θέλουν να το σκεφτούν. Ίσα ίσα αντιλήφθηκα ότι τον Ηρακλή ήθελαν να τον βοηθήσουν, αλλά ο Ηρακλής δεν βοήθησε τον εαυτό του. Ήμουν εκεί και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη”.

“O Λεβαδειακός όντως έχει τη στήριξη της Σούπερ Λίγκα. Αν αποφασίσει το Δικαστήριο αρνητικά για τον Ηρακλή και θετικά για τον Λεβαδειακό, δεν υπάρχει άλλη κίνηση του Άρη. Το Διαιτητικό αποφασίσει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό”.

To Top