Ατματσίδης στο PRESSARIS: “Πιο ταπεινοί από ποτέ, υπέροχο να σκοράρεις μπροστά στον κόσμο του Άρη”

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του Άρη με την Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν αναμφισβήτητα ο Παναγιώτης Ατματσίδης, καθώς με το δικό του τέρμα οι “κίτρινοι”… ξεκλείδωσαν την άμυνα της Αναγέννησης, κέρδισαν το δεύτερο σερί “τρίποντο” και βρέθηκαν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο 28χρονος επιθετικός μίλησε στο PRESSARIS για την σημασία της χθεσινής νίκης, τις αλλαγές που έχει παρατηρήσει στην ομάδα από την έλευση του Κάμπος, αλλά και για το συναίσθημα του, σκοράροντας το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Άρη.

“Ηταν απλά τρεις βαθμοί. Η εμφάνιση μας ήταν μέτρια, αλλά αυτό που κρατάμε είναι η νίκη.Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίζουμε οπωσδήποτε.Ειδικά με τέτοιες ομάδες επιβάλλεται να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης”, ήταν το αρχικό του σχόλιο για το χθεσινό παιχνίδι.

Για την πολύ μέτρια εικόνα της ομάδας, ιδίως μετά το δικό του γκολ: “Mας λείπει η εμπειρία. Η ομάδα αποτελείται από πολλούς νεαρούς παίκτες και νομίζω ότι κάποιες φορές μας βγαίνει στο γήπεδο η απειρία αυτή. Δεν μας βγήκαν οι φάσεις, αλλά νομίζω ότι σημασία είχε μόνο το αποτέλεσμα. Προσέξαμε πολύ την αμυντική μας λειτουργία από ένα σημείο και μετά.Νομίζω ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε από την στιγμή που επιθετικά δεν μας έβγαιναν όπως θέλαμε όσα είχαμε σχεδιάσει”.

Για το σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων: “Όταν παίζουν με τον Άρη έχουν ένα παραπάνω κίνητρο. Πολλές φορές στην προσπάθεια τους να χαλάσουν το παιχνίδι μας το ρίχνουν στην… κλωτσιά. Πρέπει να συνηθίσουμε και να μάθουμε να ζούμε σε αυτό. Αναγκαστικά παίζουμε κι εμείς σκληρά αλλά όχι  αντιαθλητικά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν θα έχουμε κανένα θέμα”.

Αναφορικά με τις αλλαγές που έχει παρατηρήσει από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πάουλο Κάμπος, τόνισε: “Είναι γεγονός ότι με έχει εκπλήξει με τον τρόπο δουλειάς του. Έδωσε από την αρχή μεγάλη βάση και τα έχει καταφέρει στο ψυχολογικό κομμάτι. Η διάθεση μας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα πλέον. Από εκεί και πέρα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στο γήπεδο. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όσον αφορά τις εμφανίσεις μας, αλλά σύντομα θα γίνει. Τα θετικά αποτελέσματα είναι μία πολύ καλή αρχή”.

Για την επιλογή του Κάμπος να τον χρησιμοποιεί σε διάφορες θέσεις στην επίθεση, είχε να πει:” Δεν με απασχολεί καθόλου! Το βασικό ζητούμενο για μένα είναι να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ την ομάδα. Αν μου το ζητήσει ο προπονητής παίζω και… τερματοφύλακας. Αρκεί να βοηθήσω. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Ότι μου ζητήσει εντός αγωνιστικού χώρου θα το κάνω”.

Για το πρώτο του τέρμα, που επιτεύχθηκε μπροστά στον κόσμο του Άρη: “Σημασία έχει αρχικά το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα είναι υπέροχο να σκοράρεις με την φανέλα του Άρη και πόσο μάλλον στο Χαριλάου και μπροστά στον κόσμο”.

Τέλος, για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης από εδώ και πέρα, επεσήμανε: “Πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς και να κοιτάξουμε πιο ταπεινά το μέλλον. Το μόνο που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είναι να πετύχουμε δύο σερί νίκες και να βρεθούμε στη δεύτερη θέση. Στην ουσία ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο για εύκολες νίκες, να σταθεροποιήσουμε τις εμφανίσεις μας και φυσικά να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου που είναι το μόνο που μας απασχολεί από την αρχή της χρονιάς”.

To Top