Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1: Χωρίς νικητή, εξάδα τέλος για τους γηπεδούχους (videos)

Ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει από την ΑΕΛ χάρη στο γκολ του Ακούνια, αλλά ισοφάρισε στο δεύτερο με τον Αγκάγιεβ και πήρε τον βαθμό (1-1), χάνοντας όμως και μαθηματικά μια θέση στην εξάδα της Super League.

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΑΕΛ για την 23η αγωνιστική της Super League (1-1).

Οι Περιστεριώτες (προέρχονταν από δύο ήττες) έμειναν και μαθηματικά εκτός εξάδας, οι βυσσινί έμειναν χωρίς νίκη για 15ο διαδοχικό ματς (πέντε ισοπαλίες και δέκα ήττες).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παντελίδης έβαλε τον Εντομβόνγι αντί του Μανούσου για να φρεσκάρει την επίθεσή του. Στο 50′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν με τραυματισμό τον μαξιμένκο, ο οποίος πέρασε εκτός αγώνα με φορείο (τον αντικατέστησε στο 53′ ο Μιχαήλ). Οι βυσσινί επεδίωκαν να χτυπήσουν στην κόντρα με τον Νικολιά από δεξιά και μπορεί την περισσότερη ώρα να ήταν σε παθητικό ρόλο, αλλά η πρώτη φορά που ένιωσαν κίνδυνο, ήταν στο 74′, όταν το πλασέ στην κίνηση του Κωτσόπουλου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Νωρίτερα, στο 68′, ο Ακούνια έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, από τον άξονα, έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ ο Μανδάς. Η πίεση του Ατρόμητου απέδωσε καρπούς στο 76′. Ο Γκάλο έκανε κακό σουτ από δεξιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα σε ένα σημείο που βρίσκοταν ο Αγκάγιεβ. Αυτός έκανε σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και αριστερά, σκοράροντας για το 1-1.

Ακόμα και μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή. Η ΑΕΛ ήταν κλεισμένη στο μισό γήπεδο, περιορισμένη σε παθητικό ρόλο. Μέχρι τι 90’+7′, ωστόσο, δεν έγινε άλλη ευκαιρία άξια αναφοράς. Ο Ακούνια βοήθησε σημαντικά τους Θεσσαλούς να πάρουν τον βαθμό όχι μόνο με το γκολ του, αλλά και με την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με ακατάπαυστο τρέξιμο κέρδιζε φάουλ και πίεζε την άμυνα του Ατρόμητου.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι. Κυκλοφορούσε τη μπάλα και απείλησε για πρώτη φορά στο 6′ με το σουτ του Στίφλερ, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Παντελίδης ζητούσε από Κωτσόπουλο, Λάζαρο και Μανούσο να αλλάζουν διαρκώς θέσεις και στο 13′ ήρθε η πρώτη στιγμή που απείλησαν οι Περιστεριώτες. Ο Λάζαρος προσπάθησε από μακρινή απόσταση να αιφνιδιάσει τον Νάγκι, αλλά ο Ούγγρος μπλόκαρε σταθερά.

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες τελικές, οι Θεσσαλοί προσπαθούσαν να φτάσουν σε γκολ από τις στατικές φάσεις με εκτελεστή τον Γιακιμόβσκι, τη σέντρα του οποίου στο 41′ δεν αξιοποίησε για λίγο ο Ακούνια, που ήταν ολομόναχος, αλλά δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι για να σκοράρει.

Αποδείχθηκε πως αυτή ήταν η προειδοποίηση, αφού στο 44′ ο Ουρουγουανός έκανε το 0-1. Από λανθασμένη απομάκρυνση του Μανδά, η μπάλα έφτασε στον Μπεν Χατίρα. Ο Γερμανός βρέθηκε απέναντι στον νεαρό γκολκίπερ, ο οποίος έπεσε στα πόδια του βάζοντας κόντρα. Η μπάλα έφτασε στον Ακούνια από το γόνατο του Μπεν Χατίρα και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Μπεν Χατίρα έκανε καλό πρώτο ημίχρονο, απειλώντας τόσο στο 33′ όσο και στο 40′, ενώ έκανε και την ασίστ στο γκολ.

To Top