ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατσάλινος Άρης με… κέρβερο Κουέστα, πέρασε δια πυρός και σιδήρου, “σκορπίζοντας” (1-3) τον Ατρόμητο!

Ατσάλινος Άρης πέρασε δια πυρός και σιδήρου, “σκορπίζοντας” (1-3) τον Ατρόμητο! Μεγάλη νίκη των κιτρινόμαυρων που είχαν ψυχή, πάθος κι έφτασαν στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, απέναντι σε μια φανατισμένη έδρα και σε μια ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και νέο προπονητή (Παράσχο).

Ο Άρης έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι, δυο από αυτούς ήταν οι σκόρερ του (Μαντσίνι, Γκάμα, αλλά και ο Φαμπιάνο). Πολύ καλοί, όσο ήταν στο παιχνίδι Μαντσίνι, Γκάμα, “λειτούργησε” καλύτερα ο Άρης με τον Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά, εξαιρετικός ο Γκάνεα, βοήθησε ο Ματέο, κορυφαίος όμως του γηπέδου ήταν για μια ακόμη φορά ο Κουέστα. Μεγάλο παιχνίδι από τον Ισπανό πορτιέρο, κατέβασε όπως χρειάστηκε τα… ρολά.

ΜΕ ΕΝΤΙΑΓΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με νέο πρόσωπο τον Μπαντού Εντιαγέ η αρχική ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Άρης κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Σενεγαλέζος πήρε τη θέση του τραυματία Μπερτόγλιο, πίσω από τον Καμαρά. Ο Άκης Μάντζιος έριξε στην μάχη τους Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Γκάμα, Καμαρά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 11′ είχαμε την… εκτέλεση από τον Μαντσίνι! Οι παίκτες του Άρη άλλαξαν ωραία την μπάλα από πλάγια και δεξιά, με τον Σούντγκρεν να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι στον Μαντσίνι και αυτός με ωραίο σουτ εκτέλεσε! Εξαιρετικό γκολ!

Ο Ατρόμητος θέλησε να “απαντήσει” στο 16′. Αρχικά ο Μουνίθ βρίσκει εξαιρετικά τον Κουλούρη που απέναντι από τον Κουέστα είδε τον τερματοφύλακα του Άρη να τον σταματά, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Σπιριντόνοβιτς αστόχησε από πολύ καλή θέση. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα πολύ καλό 15λεπτο πιέζοντας μέχρι το 30′ τους κιτρινόμαυρους.

ΕΞΩ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Ο Άρης είδε τον Μαντσίνι να αποχωρεί λόγω τραυματισμού στο 25′, δίνοντας την θέση του στον Ματέο Γκαρσία. Μετά το 30′ οι κιτρινόμαυροι ισορρόπησαν το παιχνίδι και ζήτησαν με αξιώσεις το δεύτερο γκολ. Είχαν δυο πολύ καλές στιγμές στο 35′ με τον Ματέο και στο 36′ με τον Εντιαγέ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Ατρόμητος κόντρα στην ροή του αγώνα αυτήν την φορά ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Σάλομον βγάζει στην πλάτη της άμυνας του Άρη τον Κουλούρη αυτός βλέπει τον Κουέστα να τον νικάει και ο Σπιριντόβιτς πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Νωρίτερα ο Άρης βρήκε δίχτυα δυο φορές με τους Εντιαγέ και Καμαρά, αλλά και στις δυο υποδείχθηκε οφσάιντ.

ΝΕΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Ο Άρης ξεκίνησε με νέα αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Φαμπιάνο δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε την θέση του στον Δεληζήση. Στο ξεκίνημα του β΄μέρους, ο Περράκης έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Άρη. Οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Παπαδόπουλου μετά την κεφαλιά του Δεληζήση. Μπορεί να χτύπησε στο πόδι του Παπαδόπουλου, αλλά έκανε… βόλεϊ! Πέναλτι καθαρό, όμως ο Περράκης δεν έδωσε τίποτα αν και είδε το VAR.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΓΚΑΜΑ (1-2), ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ!

Ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και στο 60′ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Γκάμα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κουλούρης βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Περράκης δεν μπορούσε κλείσει τα μάτια και πάλι. Στο 60′ ο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα, δίνοντας το προβάδισμα και πάλι (1-2).

“ΧΤΥΠΗΜΑ” ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ 1-3!

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν το σφυροκόπημα και στο 65′ ο Ματέο Γκαρσία “χτύπησε”. Ο Παπαδόπουλος έκανε το λάθος, ο Γκαρσία έκλεψε στο ύψος του κέντρου, έφυγε γρήγορα μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Πίριτς κάνοντας το 1-3!

Ο Άρης πάλεψε μέχρι το τέλος και στο 74′ ο Δεληζήσης έσωσε δυο φορές πάνω από την γραμμή τον κίνδυνο!

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Άρη μεγάλο νικητή!

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) – Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων) – 4ος: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου) VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστελάνο, Ντένιτς, Στρούγγης (86’ Πισάνο), Καρτάλης (61’ Νάτσος), Σάλομον, Μουνίθ (74’ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (86’ Μπεντινέλι), Κουλούρης.

AΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο (46’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγιέ (85’ Ματίγια), Μαντσίνι (26’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (85’ Άλι), Γκάμα (63’ Χαΐροβιτς).

To Top