Αυγενάκης: «Εύχομαι η 7η δεκαετία του ποδοσφαίρου να είναι χρυσή χωρίς επιτήρηση»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Α΄ Εθνικής, ευχόμενος η νέα δεκαετία να είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του:

«Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ,

Κύριε Πρόεδρε της Super League 1,

Κυρίες και Κύριοι,

Την αγάπη για το ποδόσφαιρο μού την εμφύσησε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, όταν μικρό με πήγαινε στο Γεντί Κουλέ και μαζί παρακολουθούσαμε τους αγώνες του ΟΦΗ.

Από τον πατέρα στον γιο, από τον συγγενή στον πιτσιρικά, η Ελλάδα στα γήπεδα αναστέναζε και αναστενάζει, αγκαλιάζοντας το δημοφιλέστερο άθλημα, παγκοσμίως.

Η επέτειος, λοιπόν, των 60 ετών από την καθιέρωση της ενιαίας Α’ Εθνικής και της τελικής οργάνωσης και διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ξεπερνάει τα στενά ποδοσφαιρικά όρια. Σ’ αυτές τις έξι δεκαετίες καταγράφεται και προβάλλεται η πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της χώρας.

«Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία κι ύστερα γήπεδο», για τους «ήρωες της μπάλας». Από το τσιμέντο -για να τους θαυμάζουμε- περάσαμε στα καθίσματα, από ασπρόμαυροι -στις φωτογραφικές αναπαραστάσεις- έγιναν έγχρωμοι, από το τρανζιστοράκι στο αυτί -και τις εικόνες της φαντασίας μας- γέμισαν σιγά σιγά τις οθόνες της τηλεόρασης. Παρέμειναν,ωστόσο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Η εξέλιξη έκανε τα γήπεδα πιο σύγχρονα, οι επενδύσεις σε υποδομές έδωσαν πιο επιστημονική χροιά στις προπονήσεις και στο παραγόμενο θέαμα, ο ερασιτεχνισμός έγινε επαγγελματισμός πριν από 40 χρόνια, αλλά κάπου στο δρόμο χάσαμε το βασικότερο συστατικό: Τη συνύπαρξη στο γήπεδο. Την ψυχαγωγία, που θυσιάστηκε στο βωμό της νίκης, πάση θυσία…

To Top