ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυγενάκης: «Μειώνονται οι ποινές στο μπάσκετ» – Τι αφορά στον Άρη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε τη μείωση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για τις ΚΑΕ που δεν πήραν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, ανάμεσά τους και ο Άρης.

Δεκτό έγινε το αίτημα του ΕΣΑΚΕ από την κυβέρνηση για μείωση των ποινών που προβλέπονταν σχετικά με τις ομάδες που έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Αφουγκραστήκαμε το ζήτημα ποινής αφαίρεσης 5-10 βαθμών για όσες ομάδες έχουν ζήτημα με την αδειοδότηση. Προχωράμε σε ρύθμιση ώστε η ποινή για τις ΚΑΕ να είναι λιγότερο εξοντωτική και περισσότερο αναλογική. Η μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών ως πέντε βαθμών της τρέχουσας ή της επόμενης περιόδου. Οι ΚΑΕ που κατέθεσαν εκπρόθεσμα τον φάκελο, θα τιμωρούνται κατ’ εξαίρεση με ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού», τόνισε ο υφυπουργός στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Υπενθυμίζεται πως δεν έχουν αδειοδοτηθεί για ελλείψεις στους φακέλους τους ο Άρης και ο Απόλλωνας Πάτρας, ενώ ο Κολοσσός κατέθεσε εκπρόθεσμα τον φάκελό του και δεν έχουν εξεταστεί ακόμη οι υποθέσεις ΑΕΚ και Ηρακλή.

Ο υφυπουργός άφησε αιχμές για την απελθούσα διοίκηση της ΕΟΚ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. «Το μπάσκετ αφήνει πίσω του τη διοικητική ανωμαλία των τελευταίων μηνών. Εύχομαι καλή επιτυχία στους προέδρους του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ. Συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε με πολλές πάσες και θέλουμε πολλά εύστοχα τρίποντα. Χάθηκε χρόνος πολύτιμος, από τη μια με την πανδημία και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του ισόβιου προέδρου. Όμως φτάσαμε στην ώρα μηδέν, το μπάσκετ μας χρειάζεται όλους».

To Top