Αυγενάκης: «Σήμερα έγινε ένα πρώτο, μεγάλο, πολύ γενναίο βήμα, δεν τσουβαλιάζουμε κανέναν»

Για την πραγματοποίηση ενός πρώτου, μεγάλου, πολύ γενναίου βήματος, έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης σύσκεψης – διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκομένους (κόμματα, θεσμικούς φορείς και αθλητική οικογένεια -Ομοσπονδίες, Λίγκες, ομάδες, αθλητές και Λέσχες Φιλάθλων) για την αντιμετώπιση της «οπαδικής βίας» και τις πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν προχτές.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Πολλές ώρες συζήτησης ουσιαστικής, πραγματικής συζήτησης, με όλους τους εμπλεκόμενους στο ζήτημα της “οπαδικής βίας” και τις πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του. Να συμφωνούμε, να διαφωνούμε αλλά να μην φεύγουμε από το τραπέζι του διαλόγου.

Το αποτρόπαιο γεγονός του θανάτου του Άλκη, μας έφερε όλους πιο κοντά και επιτάχυνε τις διαδικασίες, το ένιωσα πολύ έντονα σήμερα.
Δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο ότι εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή συζήτηση – διαβούλευση σχεδόν όλες οι νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων, που είπαν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις και προβληματισμούς.

Το ξεκαθαρίσαμε για πολλοστή φορά, το κάνω και πάλι: Δεν τσουβαλιάζουμε κανέναν. Άλλο οι Λέσχες Φιλάθλων οι οργανωμένες και νόμιμες, που πραγματικά προσφέρουν ένα ωραίο κλίμα, ένα πεδίο συμμετοχής, ικανοποίησης και χαράς στα μέλη τους και άλλο οι χούλιγκανς. Άλλο οι συμμορίες και οι κατά δήλωση «Λέσχες», που βεβαίως εμείς δεν τις αναγνωρίζουμε και η Αστυνομία καλά κάνει και τις ελέγχει.

Ανανεώσαμε για τις προσεχείς ημέρες το ραντεβού με τους εκπροσώπους των νόμιμων Λεσχών, για τη συνέχεια της διαβούλευσης σε επί μέρους ζητήματα. Να ευδοκιμήσει η προσπάθεια, που και οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι είχε επιχειρηθεί προ καιρού για να βρεθούμε, αλλά εκείνοι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν μεταξύ τους, οπότε το ραντεβού εκείνο δεν έγινε ποτέ. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο ώριμα μετά και τη σημερινή συζήτηση.

Είναι η πρώτη φορά που ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι (Κυβέρνηση, κόμματα, θεσμικοί φορείς & αθλητική οικογένεια -Ομοσπονδίες, Λίγκες, ομάδες, αθλητές και Λέσχες Φιλάθλων) στο ίδιο τραπέζι και χαίρομαι. Έχω μάθει στη ζωή μου να δουλεύω, να επιμένω και να βλέπω το στόχο και όχι μονάχα το πρόβλημα.
Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις αρκεί να το θες πραγματικά, να υπάρχει διάθεση, παρά τις φυσιολογικές διαφορετικές οπτικές γωνίες και διαφωνίες.
Σήμερα έγινε ένα πρώτο, μεγάλο, πολύ γενναίο βήμα.

Η οπαδική βία μας αφορά όλους και θα αντιμετωπιστεί μονάχα όταν όλοι οι συνεμπλεκόμενοι ενεργοποιηθούμε και δράσουμε συντονισμένα».

To Top