Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Κίπτο και Ατανάνε οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες (videos)

 

Καταρρίπτοντας το ρεκόρ ο αγώνα ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε νικητής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με 2:10.34. Στις γυναίκες η Σικάινα Αταμάνε είναι η μεγάλη νικήτρια.

Ο 30χρονος Μαραθωνοδρόμος έδωσε όλες τις δυνάμεις του στα τελευταία μέτρα και κατόρθωσε να κάνει δική του την καλύτερη επίδοση στην Αθήνα και ανήκε στον συμπατριώτη του Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου 2014 είχε τερματίσει σε 2:10.37.

Ο Κενυάτης δρομέας ήταν εξαρχής μέλος του προπορευόμενου κι έκανε την επίθεσή του στο 30ό χιλιόμετρο, όταν και κατάφερε να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο και τρίτος ο Κιτσάνα, ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.36.

Έκπληξη είχαμε στις γυναίκες στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αφού η Σικάινα Αταμάνε ήταν εκείνη που πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.

Η αθλήτρια από το Μαρόκο τερμάτισε σε 2:31.52, με την Γιεπτσιρτσίρ να τερματίζει δεύτερη σε 2:32.19 με τις δυο τους να μονομαχούν στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής

Την τρίτη θέση υπενθυμίζεται ότι κατέλαβε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο η οποία τερμάτισε σε 2:43.19 και ήταν και η πρώτη Ελληνίδα.

 

To Top