Αυλαία στη Basket League με δύο παιχνίδια

Με δύο παιχνίδια ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Basket League. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός το Λαύριο στο ΣΕΦ, με τους δύο «αιώνιους» να ψάχνουν αντίδραση για τις ήττες τους στην Ευρωλίγκα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το μεσημέρι (15:45) τον Κολοσσό Ρόδου, σε μια επανάληψη του ημιτελικού του Super Cup πριν από μερικές εβδομάδες. Οι Ροδίτες είχαν δυσκολέψει τότε πολύ την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, και το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν και τώρα. Οι «πράσινοι» προέρχονται από μια ακόμα ήττα στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Μακάμπι, θέλουν να αντιδράσουν, και ήλπιζαν πως θα έχουν για πρώτη φορά στη σύνθεση τους τον Ντουέιν Μπέικον, κάτι που τελικά μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μάριους Γκριγκόνις παρουσίασε ενοχλήσεις και είναι αμφίβολος για τον αγώνα εναντίον του Κολοσσού. Η ομάδα της Ρόδου, από την άλλη, προέρχεται από την πρώτη της εφετινή νίκη, απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας, ωστόσο όλα τα ματς της έχουν κριθεί στην «κόψη του ξυραφιού», αποδεικνύοντας πως είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Η άλλη αναμέτρηση της ημέρας είναι αυτή του Ολυμπιακού με το Λάυριο (19:15). Οι Πειραιώτες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Μονακό, και ψάχνουν απέναντι στο Λαύριο μια καλή εμφάνιση και νίκη που θα τους φέρει μόνους πρώτους στο βαθμολογικό πίνακα της Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, από την άλλη, είναι η μοναδική που παραμένει χωρίς ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα, έχοντας ξεκινήσει με διαδοχικά υψηλών απαιτήσεων παιχνίδια. Οι Λαυριώτες ξέρουν πως το παιχνίδι είναι επίσης πολύ δύσκολο, ωστόσο έρχονται στον Πειραιά με σκοπό να βάλουν… ζόρια στον Ολυμπιακό, τον οποίο δεν έχουν κερδίσει ούτε μια φορά στις δέκα μεταξύ τους αναμετρήσεις.

To Top